Foci

U21-es Eb-selejtező: kétgólos hátrányból állt fel a magyar válogatott

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Portugáliát fogadta Gyirmóton Európa-bajnoki selejtezőn.

A találkozó előtt a mieink a negyedik helyen álltak a 4-es számú csoportban három győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel. A luzitánok már megnyerték a csoportot, hiszen hét győzelem mellett, csupán egyszer játszottak döntetlent. Ruben Nevesék ráadásul tekintélyparancsoló 24-1-es gólkülönbséggel érkeztek Magyarországra.

A 10. percben a vendégek szerezték meg a vezetést. (0-1) Diego Jota lőtt Nagy Gergely mellett a hálóba. Három perccel később ismét egy védelmi hibát használtak ki a portugálok, ezúttal Joao Carvalho köszönt be. (0-2)

Két perccel később kezdtek éledezni a mieink, Sallai Roland tekert nem sokkal a bal alsó mellé. Pár perccel később Nagy Dominik lövését védte Miguel Silva kapus.

A 27. percben tizenegyest kapott a magyar válogatott. A luzitánok hálóőre húzta el Nagy Dominik lábát, a megítélt büntetőt a sértett vágta a bal felsőbe. (1-2)

A második félidőben is az öltözőben maradtak a mieink, Daniel Podence verte át a kapusunkat, majd közelről a kapuba lőtt, Osváth Attila csak beleérni tudott a labdába. (1-3)

Prosser Dániel a 61. percben állt be Kalmár Zsolt helyére, s nem sokat tétlenkedett, egy perccel később a tizenhatoson belülről lőtt a jobb alsóba. (2-3) Prosser nagyszerű cserének bizonyult, hiszen gólja után egy gólpasszt is kiosztott. (3-3) Balogh Norbert elé tálalt, a 20 éves csatár pedig gyönyörűen lőtte ki a bal alsó sarkot.

A csoport másik mérkőzésén Izrael 4-0-ra kiütötte Görögországot, így biztossá vált, hogy a magyar csapat nem jut ki a jövő évi korosztályos kontinenstornára.

U21-es Eb-selejtező, 4. csoport, 9. forduló, végeredmény:

Magyarország – Portugália 3-3 (1-2)
G: Nagy 28., Prosser 62., Balogh 78., illetve Jota 10., Carvalho 13., 48. Podence

Magyarország :  Nagy G. – Osváth, Kecskés, Szilvási, Hangya – Nagy D., Berecz, Cseke, Kalmár, Sallai – Balogh N.
Portugália: Silva – Azevedo, Figueiredo, Semedo, Fernando – Carvalho, Neves, Fernandes – Geraldes – Jota, Podence

Ajánlott videó

Olvasói sztorik