Foci

Storck: nem adjuk fel a játékunkat

Csütörtök este sajtótájékoztatót tartott a svájci és a magyar labdarúgó-válogatott is. A mieink pénteken 20:45-től lépnek pályára a Groupama Arénában világbajnoki selejtezőn. Bernd Storck tanítványai 0-0-s döntetlent játszottak a Feröer-szigeteken, míg Xherdan Shaqiriék meglepetésre 2-0-ra legyőzték az Európa-bajnok portugál válogatottat az első fordulóban.

Elsősorban támadójátékot játszunk, de a védekezésre is odafigyelünk. Eljött az idő, hogy bizonyítsuk, nagyobb csapatok ellen is megálljuk a helyünket, s ezt már meg is mutattuk a portugálok elleni sikerrel. Az elmúlt hetekben vádlisérülésem miatt nem léphettem pályára, de megfelelően tudtam regenerálódni, és jól sikerült a felépülésem

-nyilatkozta a Stoke City játékosa, akit arról is kérdeztek, hogy nem bánja-e, hogy nem az ő ollózós gólja lett a legszebb a kontinenstornán. A 24 éves szélső úgy reagált:

Mindenki tudja, hogy az én gólom szebb volt, mint Gera Zoltáné.

Vladimir Petkovic, a vendégek szövetségi kapitánya hangsúlyozta: három pontért érkeztek Magyarországra:

A döntetlennel sohasem érjük be, győzelemre játszunk. Ezt nem tekinthetjük kötelezőnek, de mindent megteszünk a három pont megszerzéséért. Tiszteljük a magyar válogatottat, amely az Európa-bajnoki selejtezőkön folyamatosan fejlődött, és nagyszerűen teljesített a kontinensviadalon, de meg fogjuk mutatni, hogy mi is erősek vagyunk.

Az 53 éves szakembernek Fabian Freit, Johan Djourout, Francois Moubandjét és Granit Xhakát is nélkülöznie kell pénteken, előbbi három játékos sérülés, utóbbi eltiltás miatt nem léphet pályára.

Bernd Storck szövetségi kapitány Telkiben válaszolt az újságírók kérdéseire.

Nagyon várjuk az első hazai mérkőzést, hogy az Európa-bajnokság után ismét a saját szurkolóink előtt léphessünk pályára. A közönségünk lesz a csapat tizenkettedik embere, nagy szükségünk is lesz rá, mert kiváló rivális ellen játszunk. Felkészültünk a találkozóra, mindenki egészséges, és jó formában várja a mérkőzést. Az Eb megmutatta, milyen remek ellenfél vár ránk, a svájci csapat kerete nagyon erős, ha van is néhány hiányzó a vendégeknél, bőven tudják pótolni őket mindegyik poszton. Nem adjuk fel a játékunkat, és az előre való játékot, de nagyon fontos, hogy tovább fejlődjünk, mert hosszú út vezet Oroszországba, és csak úgy van esélyünk a sikerre, ha meccsről meccsre javul a teljesítményünk.

Szalai Ádám szerint is nehéz dolga lesz a válogatottnak péntek este:

Mindenki tudja, milyen erősségű ellenfél vár ránk. A svájci játékosok erős bajnokságokban szerepelnek, nagyon jó csapatot alkotnak. Ez lesz az első meccsünk itthon az Eb után, szeretnénk hasonló produkciót nyújtani, mint az Európa-bajnokság első mérkőzésén.

A magyar válogatott mérlege kifejezetten hízelgő a svájciak ellen, hiszen 30 győzelem mellett, mindössze kilencszer kaptunk ki az aktuális ellenféltől, ötször döntetlent játszott a két csapat. 1997-ben szintén vb-selejtezőn találkozott a két együttes, akkor 1-1 lett a végeredmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik