Foci

A minél jobb hangulat miatt vannak a betonfalak az MTK új stadionjában

Elég nagy felzúdulást váltott ki múlt héten az MTK Facebook-fotója az Új Hidegkuti Stadionról, amelyen teljesen úgy tűnt, hogy a pálya két végében található betonfal túl közel van a játéktérhez. Később a klub sajtótájékoztatót tartott, Deutsch Tamás elnök pedig hosszan fejtegette, hogy az előírásoknak tökéletesen megfelel az új pálya – bár ez nem feltétlen van így.

Ettől persze még adva van a kérdés, hogy miért kellettek a betonfalak, a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában a tervező, Bordás Péter beszélt erről. Először azt emelte ki, hogy elég szűk volt a hely a létesítménynek, így eleve csak az egyik oldalon lehetett volna lelátó a kapu mögött, és ott is csak két-három sor. Pedig a stadionhangulat is fontos szempont volt, márpedig akik oda ültek volna, azok

egyedül érezték volna magukat, nem lett volna meg a tömegélményük. Ezért döntöttek a kétlelátós megoldás mellett.

Azt is hozzátette, hogy igazi katlanhatást vált majd ki a falakról visszaverődő hang, ráadásul a mindkét oldalon, elhelyezett, hatalmas LED-kijelzők is fokozzák majd az élményt. Bordás megérti, ha valakinek nem tetszik a koncepció, de ő elégedett.

Ez egy elképesztően jó stadion, akit érdekel, az meg fog győződni erről előbb vagy utóbb a saját szemével.

Az MTK vadonatúj pályáját október 13-án, az MTK-Sporting mérkőzésen avatják fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik