Foci

Edzőbuktató győzelmet aratott a Liverpool

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) hetedik fordulójának szombat kora délután lejátszott mérkőzésén a Liverpool a Swansea City otthonába látogatott. A walesi gárda mindössze a 17. helyről várhatta az összecsapást, hat forduló után egy győzelem, egy döntetlen és négy vereség volt a mérlege, így a kispad már nagyon ingott Francesco Guidolin vezetőedző alatt.

A Swansea remekül kezdte a mérkőzést, a nyolcadik percben egy szöglet után a hosszúról visszafejelt labdát kotort be néhány lépésről Leroy Fer (1-0).

A első félidőben kaput eltaláló lövése sem volt a Liverpoolnak, Jürgen Klopp alapos fejmosást tarthatott a szünetben, mert a fordulást követően a vendégek megfordították az összecsapást. Az 54. percben Roberto Firmino fejjel egalizált (1-1), majd hat perccel a rendes játékidő vége előtt James Milner büntetőből volt eredményes (1-2). Győzelmével a Pool feljött a tabella második helyére.

A vereség után szinte biztos, hogy menesztik Guidolin mester, akinek a helyét a korábbi kiváló Manchester United játékos, Ryan Giggs foglalhatja el. Az olasz szakember január 18. óta irányítja a Swansea Cityt, a tavalyi szezonban sikerült kiharcolnia a bennmaradást.

Eredmény – Premier League. 7. forduló

Swansea City – Liverpool 1-2 (1-0)
Gólszerző: Fer (8.) ill. Firmino (54.), Milner (84. – büntetőből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik