Foci

Nehéz helyzetben a felcsútiak

Ahogy szerdán beszámoltunk róla, volt magyar érdekeltség a Bajnokok Ligájában, még ha csak ifi szinten is. A Puskás Ferenc Akadémia fiataljai Óvári Zsolt (58. perc), illetve Antonis Stathopoulos (75. perc) találatával 1-1-es döntetlent játszottak a görög PAOK Szaloniki ellen.

A magyar U19-es bajnoki találkozóknál jóval nagyobb iramú mérkőzést követően, Bordán Csaba, a PFLA edzője a klub honlapján úgy fogalmazott, bár szerették volna kapott gól nélkül megúszni a találkozót, de a látottak alapján a döntetlen reális eredmény.

A szünetben arra kértük a játékosokat, hogy pörgessék fel a játékot, sokkal jobban figyeljünk oda a labdabirtoklásra, illetve hatékonyabban vigyük végig a kontratámadásainkat. A görög csapat kifejezetten technikás, egyénileg is képzett labdarúgókból áll, látszik, hogy hozzászoktak a dinamikus, gyors játékhoz, és nyomás alatt is jól birtokolták a labdát. Az eredmény ellenére elégedett voltam a csapattal, bár ma a PAOK kicsit kezdeményezőbb volt, és a mérkőzés nagy részében ránk tudta erőltetni az akaratát. A szaloniki találkozón többet kell birtokolnunk a labdát és sokkal hatékonyabban kell támadnunk, több helyzetet kell teremtenünk, hiszen mindenképpen gólt kell szereznünk.

A mérkőzés visszavágóját október 19-én rendezik Szalonikiben. Ha a Puskás Akadémia sikerrel jár, és Görögországban és továbbjut, ami nem lesz egyszerű, úgy a Breidablik-Ajax mérkőzés győztese lesz az ellenfele a november 3.-án és 23-án sorra kerülő második körben. Az első meccsen a patinás holland klub fiataljai 3-0-ra nyertek Izlandon.

UEFA Youth League, 1. kör, 1. mérkőzés:

Puskás Akadémia − PAOK FC 1-1 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna, Játékvezető: Ivanov (orosz)
Gólszerző: Óvári (58.), illetve Stathopoulos (75.)

PFLA: Tóth B. – Rétyi, Tóth Bence, Kertai, Keszi – Keményffy (Daróczi 79.), Bokros, Suscsák (Magyari 60.), Óvári – Kováts, Szabó (Tóth Keve 46.)

PAOK:  Muca – Papathanasiou, Gialamoudis, Dodontsakis, Dimitriou – Chatzidimpas (Papadopoulos 73.), Aidonidis, Meletidis, Stathopoulos – Chatzistravos (Kyrillidis 88.), Matthaiou (Kragiopoulos 79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik