Foci

Egy dél-koreai játékos lehet az európai fociszezon legnagyobb durranása

Amikor Borussia Dortmund – Real Madrid meccset rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligájában, akkor kis túlzással minden más a háttérbe szorul. Így talán nem is volt akkora visszhangja, hogy a Tottenham Hotspur idegenben verte a CSZKA Moszkvát 1-0-ra.

Pedig nem lehet már szó nélkül elmenni a Spurs újabb sikere mellett, leginkább azért, mert a győztes gólt Szon Hung Min szerezte.

A 24 éves dél-koreai játékosról már korábban a Bundesligában, a Hamburgnál és a Bayer Leverkusennél is kiderült, hogy jó futballista, és ugyan a Tottenhamnél kellett egy kis idő, míg felvette a tempót, bátran kijelenthetjük: sikerült neki.

Son gólja a CSZKA ellen:

Szon a Premier League-ben eddig három bajnokin négy gólt lőtt, a Stoke és Middlesbrough legyőzéséből vette ki két-két találattal a részét. Van egy gólpassza is, és olyan formában játszik, hogy a whoscored.com statisztikái szerint nem csak az angol bajnokság, hanem

az összes európai topliga legjobb formában lévő játékosa jelenleg, 9.20-as átlagot kap a teljesítményére meccsenként.

Mindezek után jött a keddi BL-meccs és ott is főszerepet tudott játszani. Egyetlen kaput eltaláló lövéséből győztes gólt szerzett (volt egy nagy helyzete még, akkor a kapufa mellé tekert) és négy kulcspassza is volt.

Az előző szezonban Harry Kane és Delle Alli nevét tanulta meg mindenki a Tottenhamból. Ebben a szezonban vélhetően Szonét fogjuk.

Fotó: Getty Images/Dan Mullan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik