Foci

Carrasco bombája után Ancelotti először szenvedett vereséget a Bayern kispadján

Az Atlético Madrid története során harmadszor találkozott a Bayern Münchennel a nemzetközi porondon. Idén a Bajnokok Ligája elődöntőjében csapott össze a két csapat, májusban a spanyolok örülhettek, hiszen 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal jutottak be a fináléba, amit elbuktak a városi rivális Real Madrid ellen.

A 16. percben Yannick Ferreira Carrasco vállalkozott lövésre a tizenhatoson belülről, Manuel Neuernek bravúrt kellett bemutatnia. Hat perccel később is a hazaiak veszélyeztettek, Fernando Torres fejelte telibe a bal oldali kapufát.

A 35 percben megszerezte a vezetést az Atlético. (1-0) Carrasco kapott parádés kiugratást Antoine Griezmanntól, majd a bal kapufáról a gólvonal mögé pattant a lövése.

Az 50. percben Thomas Müller fejelt az oldalhálóba, majd Carrasco késztette bravúrra Neuert. A 84. percben Griezmann mindent eldönthetett volna, de nem tudta gólra váltani a megítélt tizenegyest. A Bayernnek nem sikerült egyenlítenie a második játékrészben, így a májusi elődöntő után a csoportban is legyőzte a német rekordbajnokot.

A D-jelű kvartett másik mérkőzésén a Rosztov már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést a PSV ellen. (1-0) Dmitri Poloz juttatta előnyhöz az oroszokat. Nem szomorkodtak sokáig a hollandok, hiszen öt perccel később Davy Propper egyenlített. Poloz a 37. percben meglőtte második gólját, Luuk de Jong pedig az első félidő hosszabbításában egyenlített, így egy ponttal gazdagodott mindkét együttes.

Az A-csoportban az Arsenal a Baselt fogadta, s rögtön a hetedik percben előnybe kerültek a londoniak. (1-0) Theo Walcott fejelt a hálóba Alexis Sánchez beadása után. Húsz perccel később ismét az angol válogatott játékos talált be, és ezúttal is chilei támadótól kapta a gólpasszt. (2-0) Újabb gól már nem született a meccsen, így az Ágyúsok a PSG-vel holtversenyben vezetik a kvartettet.

A Ludogorets a PSG ellen készült bravúrra szerda este. Natanael komolyan vette a feladatot, hiszen már a 16. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. (1-0) A félidő végén Blaise Matuidi váltotta gólra Marco Verratti lesgyanús kiugratását. (1-1) Edinson Cavani öt perc alatt duplázott a második félidőben, így az uruguayi támadó meg is nyerte a meccset a párizsiaknak.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, végeredmények:

A-csoport

Arsenal – Basel 2-0 (2-0)
G: Walcott 7., 26.

Ludogorets – PSG 1-3 (1-1)
G: Natanael 16., illetve Matuidi 41., Cavani 55., 60.

D-csoport 

Atlético Madrid – Bayern München 1-0 (1-0)
G: Carrasco 35.

Rosztov – PSV 2-2 (2-2)
G: Poloz 8., 37., illetve Propper 14., de Jong 45+2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik