Foci

BL: Messi nélkül szenvedve nyert a Barca, hatgólos dráma Glasgow-ban

A labdarúgó Bajnokok Ligája C csoportjának második fordulójában az FC Barcelona a Borussia Mönchengladbach otthonába látogatott szerda este. A két együttes ellentétes előjellel várta a mérkőzést, ugyanis amíg a katalánok 7-0-ra legyőzték a skót Celticet, addig a német gárda kapott egy négyest a Manchester City vendégeként.

A Gladbach jól kezdte a mérkőzést, a hazai játékosok és szurkolók már a harmadik percben tizenegyest reklamáltak, amikor Thorgan Hazard középre lőtt labdája Piqué karjáról vágódott le. A Lionel Messi nélküli Barca előbb Neymar, majd Luis Suárez lövésével veszélyeztetett, de gólt egyikből sem lett.

34 perc játék aztán szinte az egész stadion talpra ugrott. A kontrázó Borussia lenullázta a vendégek védelmét, Dahoud passza után pedig Hazard lőtt a korábbi Mönchengladbach-kapus, Ter Stegen hálójába (1-0).

Öt perccel a bekapott gól után Suárez lőtt akrobatikus mozdulattal kapura, de Sommer hárítani tudott.

A fordulást követően tovább szenvedett a Barcelona, Neymar és Suárez észrevehetetlen volt, mégis jött az egyenlítés a semmiből a 65. percben. Egy labdavesztés után Neymar tette be a védelem mögé a labdát, a csereként beálló Arda Turan pedig az ötös sarkáról a léc alá bombázott (1-1).

A bekapott gól után növelte a nyomást Luis Enrique együttese, amelynek meg is lett az eredménye. A 74. percben egy sarokrúgást követően Suárez lövése kijött Sommer kapusról, a lecsorgót pedig Piqué közelről bekotorta (1-2).

A katalánok ha szenvedve is, de behúzták a három pontot, így készülhetnek a Manchester City elleni csoportrangadóra.

A csoport másik összecsapásán nem mehetett biztosra a Pep Guardiola irányította Manchester City, ugyanis a Celtic idegenben, valamint hazai környezetben mutatott teljesítménye között ég és föld a különbség. Ezt újra bizonyították a skótok, már a harmadik percben előnybe kerültek Dembele révén (1-0).

A City Fernandinho góljával a 12. percben egyenlített (1-1), majd Sterling előbb a saját, majd az ellenfél kapujába is betalált, így 2-2-vel vonultak pihenőre a csapatok.

Dembele gyakorlatilag ugyanúgy kezdte a második játékrészt, mint az elsőt, csak most egy perccel gyorsabb volt. A francia támadó gyönyörű mozdulattal lőtt Bravo hálójába a 47. percben (3-2). Szokás szerint jött az angolok egyenlítő gólja, a második hazai gólhoz hasonlóan ezúttal is nyolc perc múlva, a spanyol Nolito volt eredményes (3-3).

A B-jelű négyesben a Napoli a Benfica ellen is győzni tudott, így hibátlan mérleggel vezeti a kvartettet. Az első mérkőzésen Portugáliában ikszelő Besiktas hiába vezetett, nem tudta megtartani az előnyét a Dinamo Kijevvel szemben.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, második forduló

C csoport:
Borussia Mönchengladbach – FC Barcelona 1-2 (1-0)
Gólszerző: Hazard (34.) ill. Arda Turan (65.), Piqué (74.)

Celtic – Manchester City 3-3 (2-2)
Gólszerző: Dembele (3., 47.), Sterling (20. – öngól) ill. Fernandinho (12.), Sterling (28.), Nolito (55.)

A csoport állása: 1. FC Barcelona 6 pont, 2. Manchester City 4, 3. Celtic 1, 4. Borussia Mönchengladbach 0

B csoport:
Napoli – Benfica 4-2 (1-0)
Gólszerző: Hamsík (20.), Mertens (51., 58.), Milik (54. – büntetőből) ill. Guedes (71.), Salvio (86.)

Besiktas – Dinamo Kijev 1-1 (1-0)
Gólszerző: Quaresma (29.) ill. Tsygankov (65.)

A csoport állása: 1. Napoli 6 pont, 2. Besiktas 2, 3. Dinamo Kijev 1, 4. Benfica 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik