Foci

BL: A szezon elő komoly meccse előtt a Bayern München

A német Szuperkupa megnyerését követően az első komoly erőpróba vár a Bayern München labdarúgócsapatára szerdán, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a legutóbb döntős Atlético vendégeként lép pályára Madridban. Így vélekedik Karl-Heinz Rummenigge, a bajor csapatot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója is, aki esélylatolgatásában többek között azt hangsúlyozta, hogy a madridi együttes a legerősebb ellenfelük a csoportszakaszban.

Jól kezdtük a szezont, a folytatásban pedig bebizonyíthatjuk, hogy valóban jó formában vagyunk. A vereségen kívül minden más jó eredmény lenne.

Az előző sorozatban éppen az Atlético Madrid állította meg őket az elődöntőben úgy, hogy otthon 1-0-ra nyert, Münchenben pedig 2-1-re kikapott.

A Bayern München augusztus 14-én 2-0-ra győzte le a Borussia Dortmundot a Szuperkupáért, majd a bajnokságban öt forduló alatt 15 pontot gyűjtött, közben pedig a BL-ben 5-0-ra verte az Allianz Arenában a Rosztov Don együttesét.

Az Atlético Madrid két váratlan döntetlennel rajtolt a spanyol bajnokságban, de aztán elkezdte a gól-, illetve pontgyártást, majd Barcelonában már ismét megmutatta, hogy van tartása, 1-1-gyel tért haza a múlt szerdai összecsapás után, a hétvégén pedig ismét győzött. Az eredmények azt jelzik, hogy jó formában van, és a BL-t is sikeresen kezdte: Eindhovenben nyert 1-0-ra két hete.

Diego Simeone vezetőedző sérülés miatt nem számíthat Augusto Fernandezre és José María Giménezre a D csoport rangadóján, míg Carlo Ancelotti keretében Holger Badstuber, Douglas Costa nem bevethető.

A C csoportban az FC Barcelona, amely az első fordulóban 7-0-ra ütötte ki a Celticet a Camp Nouban, ezúttal a Borussia Mönchengladbach vendége lesz. A német csapat a két héttel ezelőtti nyitányon 4-0-ra kapott ki a Citytől Manchesterben a heves eső miatt egy nappal elhalasztott mérkőzésen, a német bajnokságban viszont eddig megnyerte hazai találkozóit.

A Premier League-ben éllovas City szerdán Glasgow-ban lép pályára, de egyik legjobbja, a hétvégén combizomsérülést szenvedett Kevin de Bruyne nélkül.

Bajnokok Ligája – a szerdai program

A csoport:
Ludogorec (bolgár) – Paris Saint-Germain (francia) 20.45
Arsenal (angol)-FC Basel (svájci) 20.45

B csoport:
Besiktas (török)-Dinamo Kijev (ukrán) 20.45
Napoli (olasz)-Benfica (portugál) 20.45

C csoport:
Borussia Mönchengladbach (német)-FC Barcelona (spanyol) 20.45
Celtic (skót)-Manchester City (angol) 20.45

D csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 20.45
FK Rosztov (orosz)-PSV Eindhoven (holland) 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik