Foci

Allardyce: Buta dolgot csináltam, megfizettem érte

67 nap. Ennyi ideig volt Sam Allardyce az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Kedden távozott a posztjáról, miután a Telegraph lebuktatta, hogy ő is érintett a szigetországi foci korrupciós botrányában. A brit sajtó ki is települt Allardyce háza elé, a 61 éves szakember nyilatkozott is nekik arról, hogy elveszítette az „álommelót”.

Buta dolgot csináltam, de megfizettem érte

– idézi a BBC Allardyce-t, aki a lebuktatás módszerét kifogásolta és elmondta, csak segített valakinek, akit 30 éve ismer, de természetesen vállalja a következményeket.

Amikor arról faggatták, hogy akkor ezzel befellegzett neki a labdarúgásban, csak annyit felelt, nem tudja még, mit hoz számára a jövő. Nem zárja ki, hogy egyszer még edzősködni fog.

Miután beszélt az újságírókkal, Allardyce távozott otthonából. Elhagyja Angliát, de azt nem mondta meg, hova utazik kiszellőztetni a fejét.

Ideiglenesen Garreth Southgate, az U21-es válogatott szövetségi kapitánya vette át a helyét. Érdekesség, hogy a korábbi 57-szeres válogatott védő nem is olyan rég beszélt a kapitányi megbízatásról, akkor azt mondta, még nem elég képzett hozzá.

Az angolok október 8-án Máltát fogadják, majd három nappal később Szlovéniában játszanak vb-selejtezőt.

Fotó: AFP/Paul Ellis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik