Foci

Bizonyítjuk: Kassai Viktor minősíthetetlenül beszélt az NB1-es labdarúgóval

A legmagasabban rangsorolt magyar játékvezetője ingerült arccal alázta a lilák mali válogatott játékosát, Diarrát.

A labdarúgó zuhanyhíradóban rendre azt lehet hallani, hogy a magyar játékvezetők úgy általában vizet prédikálnak és bort isznak. Keményen megkövetelik a tiszteletet, a pályán az indulatot, az elharapott káromkodást is sárgával jutalmazzák, de a kötelező respekt nincs meg a játékosok felé. Gyakran lekezelően, durván beszélnek velük.

Most az Index szájról olvasásban jeleskedő újságírója szúrt ki erre egy bizonyítékot. A Ferencváros-Újpest derbi (3-3), 68. percében, három perccel a zöldek egyenlítő találata után, az újpesti Souleymane Diarrát hason találta a labda, amitől ő lent maradt a földön. Miután látta, hogy Kassai Viktor játékvezető nem állítja meg a játékot feltápászkodott.


Pár másodperccel később szabálytalanság történt, és ekkor Kassai színészkedésért – amúgy helyesen – sárgát adott a lilák mali válogatott csatárának. Diarra nem értette mindezt és karját széttárva kérdezte Kassait a sárga lap okáról. Erre amúgy van lehetősége.

A FIFA-nál és az UEFA-nál is legmagasabban rangsorolt magyar játékvezető ingerült, szigorú arccal háromszor is ráüvöltött a futballistára. Az index szerint a húzzál innen!, rosszabb esetben a “ne ugassál! felkiáltással tette helyre Diarrát.

A videót mi is többször megnéztük, szájról olvasva mi az előbbire tippelünk. A mondandó lényege így egy fokkal jobb, de Kassai stílusa ettől még minősíthetetlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik