Foci

BL: Edzőmeccsnek beillő összecsapást nyert a Juve, nem tud hibázni a Leicester

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában az első körben döntetlennel nyitó Juventus a vereséggel startoló Dinamo Zagreb otthonába látogatott a H csoportban. A zágrábi Maksimir Stadionban remek hangulat fogadta a két együttest, a hazaiakra rá is fért a buzdítás.

A horvát bajnok ugyanis a legutóbbi hat BL-meccsét kivétel nélkül elveszítette – az első fordulóban Lyonban kaptak ki simán 3-0-ra – ráadásul az utolsó ötön még gólt sem szereztek.

Az első néhány percet leszámítva végig a Juventus játszott fölényben, a Dinamo csak nyomozta a labdát, Buffon kapujáig alig tudtak eljutni. A 24. percben Bonucci hosszú indításába nagyon rosszul ért bele a védő, a labda Pjanic elé pattant, aki köszönte szépen és a hálóba lőtt (0-1).

Két minutummal később majdnem a semmiből egalizált a vendéglátó, de Schildenfeld fejese a keresztlécen csattant a szabadrúgás után.

A bosnyák középpályás hét perccel később az előkészítésben jeleskedett, pazar indítást Higuaín gyönyörűen levette mellel, majd a kapuba továbbított (0-2).

A fordulást követően nem lassított az Öreg Hölgy, az 57. percben a játéknap egyik, ha nem a legnagyobb gólját szerezte Dybala. A szezonban addig még góltalan argentin irgalmatlanul nagy gólt lőtt mintegy 25 méterről a kapu bal sarkába (0-3).

A hátralévő bő fél órában volt még bőven gólszerzési lehetősége a torinói együttesnek, de egy kivételével ezek rendre kimaradtak. Néhány perccel a lefújás előtt Dani Alves szabadrúgását védte be a mindössze 19 éves Semper (0-4).

Dinamo-helyzet híján még két csere volt érdekes, két korábbi zágrábi futballista, Pjaca és Mandzukic is pályára lépett.

A csoport másik meccsén a zsinórban három Európa Ligát nyerő Sevilla a második félidő elején szerzett Ben Yedder góllal győzte le a Lyont, így két kör után meg is előzte a francia együttest.

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

Az angol bajnokként győzelemmel kezdő Leicester City a mindenkire veszélyes FC Portót látta vendégel a G-jelű négyesben. Értelemszerűen az első BL-mérkőzést rendezték a Leicester stadionjában, az első BL-gólra pedig a 25. percig kellett várni.

Mahrez kapott egy remek keresztlabdát a jobb szélen, nagyszerű centerezését pedig Slimani bólintotta Iker Casillas kapujába (1-0).

Az algériai csatár az átigazolási időszak utolsó napján igazolt a portugál Sportingtól Ranieri csapatához, eddig rászolgál a 25 millió fontos vételárára. A bajnokságban két meccs alatt két gólt szerzett, most a legrangosabb európai kupasorozatban is megkezdte a góltermelést.

A második játékrészben megtartotta előnyét az idei bajnokság bukdácsoló alakulat, így kapott gól nélkül és hat ponttal vezeti a csoportot.

A kvartett másik mérkőzésén a dán Köbenhavn remek második játékrésszel fektette két vállra az Club Brugge gárdáját. A koppenhágai csapat két kör után négy ponttal rendelkezik, míg a belgák lőtt gól és szerzett pont nélkül állnak.

Eredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, második forduló

G csoport:
Leicester City – FC Porto 1-0 (1-0)
Gólszerző: Slimani (25.)

FC Köbenhavn – Club Brugge 4-0 (0-0)
Gólszerző: Denswil (54. – öngól), Delaney (64.), Santander (69.), Jörgensen (90+2.)

A csoport állása: 1. Leicester City 6 pont, 2. FC Köbenhavn 4, 3. FC Porto 1, 4. Club Brugge 0

H csoport:
Dinamo Zagreb – Juventus 0-4 (0-2)
Gólszerző: Pjanic (24.), Higuaín (31.), Dybala (57.), Dani Alves (86.)

Sevilla – Olympique Lyon 1-0 (0-0)
Gólszerző: Ben Yedder (53.)

A csoport állása: 1. Juventus 4 pont, 2. Sevilla 4, 3. Olympique Lyon 3, 4. Dinamo Zagreb 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik