Foci

Már-már művészet: Dárdai tökéletesen nyúl bele a meccsekbe

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC szombaton gólgazdag mérkőzésen játszott döntetlent a Huszti Szabolcsot kezdőként bevető Frankfurt ellen, 3-3 lett a Bundesliga-bajnoki vége. A vendég berlinieknél duplázott Vedad Ibisevic, illetve betalált a csereként pályára lépő Alexander Esswein is.

A Berliner Zeitung a meccs apropóján azt írja, Dárdainak aranykeze van.

Merthogy a magyar szakember a Bundesliga eddigi öt fordulójában négyszer cserélt be olyan játékost, aki később gólt lőtt.

  • Julian Schiebert a Freiburg ellen,
  • megint Schiebert az Ingolstadt ellen,
  • Valentin Stockert a Schalke ellen,
  • és a már említett a Essweint a frankfurti meccsen.

Egyedül a Bayern München elleni találkozó a kakukktojás. Azon a Hertha 3-0-ra kapott ki. A bz-berlin.de arra is felhívja a figyelmet, hogy az edzőváltáson átesett Hamburg lesz Dárdaiék ellenfele a következő fordulóban, márpedig ők öt bajnokin tíz gólt kaptak, nyolcat cserejátékostól, azaz folytatódhat ez a nagyszerű széria.

Kell hozzá némi szerencse is, de ami a fontos: Esswein, Stocker vagy Schieber áll be, mind nagyszerű játékosok. Nagy luxus ez egy edzőnek.

– mondta Dárdai a lapnak.

Öt forduló után a Hertha BSC a hatodik a Bundesligában, de csak két ponttal van lemaradva a második Borussia Dortmund mögött. A Bayern München egyelőre idén is kiemelkedik a mezőnyből, Carlo Ancelotti csapata eddig minden meccsét megnyerte és 15-1 a gólkülönbsége.

Fotó: Getty Images/Bongarts/Alexander Scheuber

Ajánlott videó

Olvasói sztorik