Foci

Debrecenben nyert a Honvéd, egyre nagyobb bajban a Loki

Nincs megállás az OTP Bank Ligában, a szombati játéknap után ezúttal hétközi fordulót rendeznek az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Keddre egyetlen mérkőzés jutott, a Budapest Honvéd utazott a Debrecen otthonába. A két együttes közül a fővárosiak várhatta jobb helyzetből a találkozót, ugyanis 5-0-ra legyőzték az MTK-t, míg a hazaiak a Fradi ellen szenvedtek 3-1-es vereséget.

A piros-feketék ott folytatták, ahol a hétvégén abbahagyták, Davide Lanzafame már a hatodik percben a kapuba talált. Az olasz támadó 24 méterről védhetetlenül csavarta a szabadrúgást a bal felsőbe (0-1).

A korán bekapott gól megzavarta a Lokit, nagyjából 25 percig csak a Honvéd volt pályán. Marco Rossi fiai jól megszállták a középpályát, a labdaszerzésekből pedig indították a kontrákat, viszont a pontos befejezés elmaradt.

Az első félidő második felében szerkezetet váltott a hazai mester, Leonel Pontes, ez pedig már helyzeteket is eredményezett. A szünet után egy még támadóbb szellemű Debrecen jött ki a pályára, beszorították a Honvédot, de Filip a kihagyhatatlant is el tudta puskázni. A román játékos négy méterről lőhetett a kapura egy szögletet követően, de célt tévesztett.

Egy óra játék után ismét a román futballista került a középpontba, na meg Vad II. játékvezető, aki Filip buktatásáért nem ítélt tizenegyest a vendéglátóknak.

Az utolsó fél órában sok említésre méltó esemény már nem történt, így újabb győzelmet arattak a kispestiek. A Honvéd a három pontnak köszönhetően feljött a tabella harmadik helyére, a Debrecen pedig a hetedik.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Debreceni VSC – Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
Gólszerző: Lanzafame (6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik