Foci

Klopp megcsinálta azt, ami legutóbb Wengernek sikerült 1997-ben

Mint ismert, a Liverpool 2-1-re legyőzte a Chelsea-t a Stamford Bridge-n a Premier League péntek esti rangadóján.

Jürgen Klopp nem akármilyen tettet vitt véghez a diadallal, hiszen első két bajnoki mérkőzését megnyerte a londoniak otthonában. (1-3, 1-2) Ez legutóbb Arsene Wengernek sikerült 1997-ben.

Megérdemelten szereztünk vezetést. Ugyanakkor nem tudtuk végig az elvárt futballt játszani, ezzel a Chelsea-nek kedveztünk. Meg kell tanulnunk végig irányítani a mérkőzéseket, ehhez maximális koncentráció kell. Pokolian jól játszottunk, élmény volt nézni. A második játékrészben ugyan visszaesett a teljesítményünk, de a Chelsea találata után ismét a kezünkbe vettük az irányítást, s így ellenfelünknek alig akadt helyzete. A találkozó előtt azt mondtam a fiúknak, bármi megtörténhet, de ha kikapunk, akkor a saját stílusunkat hozva tegyük azt. A futballban semmire sincs garancia. Két héttel ezelőtt arról faggattak, miért nem igazolunk középpályást és balhátvédet, most az egyik legerősebb csapat ellen megérdemelten nyertünk…

A 49 éves mester magához képest visszafogottan ünnepelte Dejan Lovren gólját:

Eközben Antonio Conte nagy sorozata is véget ért, az olasz mester 2013 januárja óta nem szenvedett hazai pályán bajnoki vereséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik