Foci

Gulácsi ismét lehúzta a rolót, Husztiék legyőzték a Bayert

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 3. fordulójának szombat délutáni mérkőzésein négy magyar futballistáért is szoríthattunk.

Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig az előző körben nagy bravúrt végrehajtva legyőzte a Borussia Dortmundot, ezúttal pedig a Hamburg otthonába látogattak. A lefújás után ismét a magyar portás örülhetett, ugyanis Forsberg és Selke góljával, valamint Werner duplájával újabb skalpot gyűjtöttek be.

Külön öröm, hogy Gulácsi a Dortmund-meccshez hasonlóan ezúttal is lehúzta a rolót. Sajnos a gárda másik magyar játékosa, Kalmár Zsolt nem került be a meccskeretbe.

Kleinheisler László egy hete gólpasszal járult hozzá a Darmstadt győzelméhez, ezúttal viszont a kispadról nézte végig, ahogy társai kapitulálnak a Dortmund otthonában. Érdekesség, hogy a Tuchel-csapat néhány nap alatt két magyar együttesét szomorította egy hatossal. a Nikolicsék elleni 6-0 után ugyanilyen arányban győztek.

Huszti Szabolcs a kezdőcsapatban kapott helyet a Bayer Leverkusen ellen. A magyar középpályás jó napot zárt, ugyanis csapata kisebb meglepetésre győzni tudott, ráadásul az elsőtől az utolsó percig a pályán volt. A Gyógyszergyáriak a hajrában Javier Hernández révén tizenegyest hibáztak.

Szalai Ádám hat nappal ezelőtt megtörte hosszú gólcsendjét a német élvonalban. A válogatott támadó szinte lemásolta az osztrákoknak lőtt Eb-gólját, amellyel pontot mentett együttesének a Mainz otthonában. A csatár a Wolfsburg ellen szűk negyedórát kapott, de nem tudott eredményes lenni.

A Bayern München ha nem is könnyen, de 3-1-re legyűrte az Ingolstadt csapatát, így továbbra is hibátlan a ligában.

Eredmény – Bundesliga, 3. forduló

Hamburg – RB Leipzig 0-4 (0-0)
Gólszerző: Forsberg (66. – büntetőből), Werner (72., 77.), Selke (90+2.)

Borussia Dortmund – Darmstadt 6-0 (1-0)
Gólszerző: Castro (7., 78.), Ramos (48.), Pulisic (54.), Rode (84.), Mor (88.)
Kiállítva: Niemeyer (57. – Darmstadt)

Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen 2-1 (0-0)
Gólszerző: Meier (53.), Fabian (79.) ill. J. Hernández (60.)

Hoffenheim – Wolfsburg 0-0

Bayern München – Ingolstadt 3-1 (1-1)
Gólszerző: Lewandowski (12.), X. Alonso (50.), Rafinha (84.) ill. Lezcano (8.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik