Foci

Thomas Doll: Annyira azért nem vagyunk jók, mint amit elvárnak tőlünk

Ha azt írjuk, nincs formában a bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapata, akkor még finoman fogalmaztunk. Thomas Doll csapatát kiejtette az – egyébként a kizárt Skenderbeu helyére beugró – FK Partizani Tirana a BL-selejtezőből, a bajnokságban némi meglepetésre csak a másodikak a Vasas mögött öt ponttal elmaradva, mindezek után szerdán csak kínkeservesen, a harmadosztályú BKV Előrét 1-0-ra legyőzve jutottak tovább a Magyar Kupában. Mi más is lehetett volna a központi témája a csütörtöki sajtótájékoztatónak, mint a Fradi szereplése?

Jelenleg „varázslatos, szép” labdarúgást játszunk. Vissza kell szereznünk a saját önbizalmunkat, erre kell koncentrálnunk

– mondta Doll az mno.hu cikke szerint, hozzátéve, nem tudják befolyásolni, hogy milyen állapotban futballozik az ellenfél, de azt igen, hogy ők hogyan futballoznak. Szerinte mindenki láthatta, hogy problémáik voltak a szezon elején: volt, aki nem volt formában, más sérüléssel bajlódott.

Megkérdezték tőle, hogy hozott-e rossz szakmai döntést az utóbbi időben. A Fradi vezetőedzője szerint nem az számít, ki hibázott, vagy ki nem.

Ha rossz eredmények jönnek, akkor férfiként én viselem a felelősséget. Ha minden szép és jó, ha süt a nap, akkor nem állok oda, hogy a fényben tündököljek.

A sérüléseket és az Eb utáni tapasztalatokat figyelembe véve azt tartja hibának, hogy azt hitte, ugyanolyan tempóban tudják kezdeni majd a bajnokságot, mint az előzőt.

De szerinte nincs dráma, a második helyen állnak, ami pedig a Bajnokok Ligája-selejtezőből való kiesést illeti:

Úgy érzem, mintha egy közepes erősségű földrengésről beszélnénk. Annyira azért nem vagyunk jók, mint amit elvárnak tőlünk. Túl gyorsan haladunk előre, mindenki arról beszél, hogy milyen jó lenne a BL-főtáblán szerepelni. Tessék megnézni a Legiát, a Rosztovot és a Celticet, milyen nagy veréseket kapott a BL-ben.

Doll még elmondta, hogy a BL-fiaskó kihúzta a lábuk alól a talajt, Nagy Ádám és Roland Lamah elhagyta a csapatot, ismét felhozta a sérüléseket, és hogy az újakat integrálni kell a csapatba. De, és ez egy

nagy DE,

szerinte nem szabad, hogy felvegyék az áldozat szerepét, mert annak komoly következményei lehetnek, önsajnálat helyett inkább csapatként kell erőt meríteniük ebből az időszakból. Új életet kell lehelni a csapatba, és elfelejteniük azt, hogy bárki ellen könnyen pontot szerezhetnek.

A Ferencváros a 9. fordulóban, most szombaton a Debrecennel találkozik, és hát a Loki sincs a topon. Botladoznak a bajnokságban, szerdán pedig kiestek a kupából a harmadosztályú ETO ellen.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik