Foci

Igazi rangadóval és Kassai Viktorral rajtol a Bajnokok Ligája

kassai(960x640).png (kassai viktor, )
kassai(960x640).png (kassai viktor, )

Az A csoport két kiemelkedő együttese, a Paris Saint-Germain és az Arsenal vívja Párizsban a csoportkör első napjának rangadóját a labdarúgó Bajnokok Ligája 2016/17-es szezonjában, ráadásul magyar érdekeltség is van, hiszen Kassai Viktor bíráskodik.
Mondhatjuk, a legjobb meccshez a legjobb játékvezető dukál.

A francia bajnokságot az elmúlt években uraló PSG az utóbbi időben minden BL-idénynek komoly tervekkel vágott neki, s a legutóbbi négy évben rendre eljutott a sorozat negyeddöntőjéig, ám minden alkalommal a legjobb nyolc volt a végállomás a számára.

A várakozások ezúttal is nagyok a párizsi gárdával szemben, a 2016/17-es szezon előtt azonban több fontos változás is történt a csapatnál: Zlatan Ibrahimovic elhagyta az együttest, a vezetőedzői székbe pedig a Sevillát sorozatban három Európa Liga-diadalig vezető Unay Emery került. Az új felállásban a kezdés ugyanakkor nem sikerült jól, a bajnokság legutóbbi két fordulójában mindössze egy pontot szerzett a PSG, így négy kör után csupán a hetedik helyen áll.

Az Arsenalra szintén az állandóság a jellemző a Bajnokok Ligájában, a londoni gárda ugyanis az elmúlt hat szezonban rendre nyolcaddöntőbe jutott, majd ott kiesett. Az angol bajnoki ezüstérmes csapatnál nem történt különösebb változás a holtszezonban, a svájci Granit Xhaka és a német Shkodran Mustafi volt a legkomolyabb igazolása Arsene Wenger vezetőedzőnek.

A keddi párizsi találkozó a jelenlegi formák alapján háromesélyesnek tűnik, ám mindkét csapatnak fontos lenne a sikeres kezdés. Már csak azért is, mert az nem csupán a továbbjutásért, hanem a csoportelsőségért folyó harcban is nagy jelentőséggel bírhat, tekintve, hogy a nyolcaddöntőbe kerülésre egyértelműen ennek a két csapatnak van nagyobb esélye az FC Basellel és a bolgár Ludogoroccel szemben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, első forduló, program:

Kedd:
A csoport: FC Basel (svájci)-Ludogorec (bolgár) 20.45 Paris Saint-Germain (francia)-Arsenal (angol) 20.45
B csoport: Benfica (portugál)-Besiktas (török) 20.45 Dinamo Kijev (ukrán)-SSC Napoli (olasz) 20.45
C csoport: Manchester City (angol)-Borussia Mönchengladbach (német) 20.45 FC Barcelona (spanyol)-Celtic Glasgow (skót) 20.45
D csoport: Bayern München (német)-Rosztov (orosz) 20.45 PSV Eindhoven (holland)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45

Szerda:
E csoport: Bayer Leverkusen (német)-CSZKA Moszkva (orosz) 20.45 Tottenham Hotspur (angol)-AS Monaco (francia) 20.45
F csoport: Legia Warszawa (lengyel)-Borussia Dortmund (német) 20.45
Real Madrid (spanyol)-Sporting Lisboa (portugál) 20.45
G csoport: Club Brugge (belga)-Leicester City (angol) 20.45 FC Porto (portugál)-FC Köbenhavn (dán) 20.45
H csoport: Juventus (olasz)-Sevilla (spanyol) 20.45 Olympique Lyon (francia)-Dinamo Zagreb (horvát) 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik