Foci

Bernd Storckot hazaküldené pályaedzőnek a Honvéd tulajdonosa

A Honvéd tulajdonosa az nb1.hu oldalon vezetett blogjában fogalmazta meg hosszasan és cirkalmasan azt, hogy szerinte Bernd Storck szövetségi kapitány által a kedd este 20:45-kor kezdődő feröeri válogatott elleni világbajnoki selejtező előtt megfogalmazott gondolatok, azaz a felvezető kampány hiteltelen, ezért ha nem nyerünk legalább 3-4 góllal, húzzon haza. Íme bővebben:

Meghökkenve olvastam Berndt Storck szövetségi kapitány előzetes apológiának is beillő kijelentéseit a Feröer-szigetek elleni válogatott mérkőzés kapcsán. Hogy abszolút világosan lássunk, a feröeri csapat egy lelkes amatőrökből, hentesekből, pékekből és rendőrökből álló kis csapat a világranglista 135. helyén. Ha ezt a csapatot a magyar válogatott nem győzi le legalább 3-4 góllal, akkor a kapitánynak vissza Németországba pályaedzőnek, a játékosoknak pedig egy „szégyellem magam” táblát a nyakukba. Szóval ez a mérkőzés annyira egyértelmű. A mérkőzés felvezető kampánya magyar részről kb. annyira volt hiteles, mint azok a pankrációs megmérettetésre toborzó hirdetések Los Angelesben, amelyek arra az izgalmas kérdésre várnak választ, hogy vajon a „Fehér Lovag” legyőzi-e a „Sötétség Hercege” név alatt szereplő rosszfiút. Senki se értsen félre: ha a magyar válogatott kijut a világbajnokságra, azt én egy komoly szakmai sikernek tartanám, hiszen mind Portugália, mind Svájc a magyar válogatottnál nagyobb játékerőt képviselnek. De ahhoz, hogy azoknak a mérkőzéseknek a megítélésében hitelesek lehessünk, most sem szabadna megengedni, hogy a kötelezőt valami nagy teljesítményként értékeljük. Függetlenül attól, hogy vizes műfüvön játsszuk majd a mérkőzést, hogy a többség a hazaiaknak drukkol, és hogy a Feröer-szigeteken alacsonyabb a hőmérséklet.

Megjegyezzük, a statisztikák azt mutatják, Feröeren az utóbbi években elég nehéz nyerni 3-4 góllal. A 24.hu realista szerkesztőségi véleményét a vb-selejtezővel kapcsolatban itt és itt olvashatod.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik