Foci

Lang Ádám a francia élvonalba igazolt

Korábban írtunk róla, hogy a Videoton labdarúgócsapata és a francia Dijon mg az átigazolási időszak utolsó napján megegyezett egymással Lang Ádám játékjogáról, de addig egyezkedtek a csapatok, hogy a transzfert a piac zárása előtt három perccel indították el. Napokat kellett így várni a döntésre, a vidi.hu hétfő esti cikke szerint

a FIFA engedélyezte az átigazolást.

A 23 éves Lang tavaly nyáron érkezett a Vidihez, eleinte nem tudta stabilizálni a helyét a kezdőben. A válogatottba beverekedte magát idő közben, az Európa-bajnokság mindegyik meccsét végigjátszotta. Ebben a szezonban már Székesfehérváron is kirobbanthatatlan volt a csapatból. 15-ször játszott eddig a nemzeti csapatban.

Lang Ádámért olyan ajánlat érkezett, amelyet nem lehetett visszautasítani – a francia klub komoly összeget áldoz a válogatott hátvéd játékjogáért. Ismét egy európai topbajnokságba tudtunk eladni egy játékost, erre büszke lehet a klubú

– mondta a vidi.hu-nak Kovács Zoltán sportigazgató. Hogy milyen volt a visszautasíthatatlan ajánlat, azt nem tudni, a transfermarkt.com 800 ezer euróra becsüli a játékos értékét.

A Vidi elég aktív volt az átigazolási szezon utolsó napjaiban, több erősítést is bejelentett a klub. Belső védőt ellenben nem igazoltak, így Henning Berg vezetőedzőnek okozhat majd fejtörést a védelem közepe a későbbiekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik