Foci

A gyatra Eb-szereplés után vb-selejtezőn javított Ausztria

Az osztrák labdarúgó-válogatottat a franciaországi kontinenstorna előtt az F csoport legnagyobb esélyesének tartották, aztán a csoport utolsó helyén végezetek, úgy hogy mindössze egy gólt lőttek. Alabáék kikaptak a mieinktől és Izlandtól is, míg a tornát később megnyerő portugálokkal döntetlenre végeztek.

A csúfos Eb-szereplés után először lépett pályára Marcel Koller együttese, méghozzá Grúziában vb-selejtezőn. A Sógorok korán megszerezték a vezetést, a 16. percben Hinteregger csúsztatott a kapuba (0-1).

 

A bekapott gól után magára talált a házigazda, több komoly lehetőséget is kialakítottak, de ezek rendre kimaradtak. Három perccel a félidő vége előtt a nagyon aktív Arnautovic tette középre a labdát, az öt és felesen belül üresen álló Janko pedig befejelte (0-2).

 

A fordulást követően mentek előre becsülettel a grúzok, egy ízben a kapufát is eltalálták, majd a 79. percben Ananidze hatalmas gólt ragasztott Almer kapujába (1-2), így összejött a szépítés.

Öt perccel a vége előtt kis híján az egyenlítés is meglett az vendéglátóknak, de Kashia sarkazása után a gólvonal elől szabadított fel egy osztrák bekk.

A D-jelű hatosban még Wales, Írország, Szerbia és Moldova szerepel.

Eredmény – Labdarúgás, vb-selejtező, D csoport, 1. forduló

Grúzia – Ausztria 1-2 (0-2)
Gólszerző: Ananidze (79.) ill. Hinteregger (16.), Janko (42.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik