Foci

Válogatott: megkezdődött a keret közvetlen felkészülése

Kilenc nappal a magyar válogatott első világbajnoki selejtezője előtt megkezdődött a keret közvetlen felkészülése – írja az mlsz.hu. A mieink szeptember 6-án lépnek pályára a Feröer-szigetek ellen.

Vasárnap megérkeztek Telkibe a játékosok, a múlt hetet is az MLSZ edzőközpontjában töltő hazai kerettagok mellett a külföldön szereplő futballisták egy része is csatlakozott a csapathoz.

A klubjaikban vasárnap pályára lépő labdarúgóknak hétfőn van jelenésük. Azoknak, akik délutánig megérkeztek az edzőtáborba, Bernd Storck szövetségi kapitány már tartott is egy edzést, a hétvégén mérkőzést játszó futballisták regeneráló tréningen, a többiek teljes értékű gyakorláson vettek részt.

A sikeres Európa-bajnoki szereplést követően először találkozik a teljes keret, a játékosoknak a szokásos fizikális, taktikai feladatok mellett a speciális körülményekre is fel kell készülniük, vagyis továbbra is az új műfüves pályán edzenek a kerettagok.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy a taktikai feladatok mellett kiemelten fontos lesz, hogy a játékosok a szeptember 6-i mérkőzésre a lehető legjobb fizikai állapotba kerüljenek.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton)

Középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton), Kleinheisler László (Darmstadt – Németország), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Stieber Zoltán (Kaiserslautern – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik