Foci

Lanzafame visszatért az NB I-be és bajnok akar lenni a Honvéddal

Hétfőn tartott sajtótájékoztató a Budapest Honvéd focicsapata, ezen bemutatták a klub új igazolását, Davide Lanzafamét. Bizony, a 29 éves, Juventusban nevelkedett csatár visszatér Kispestre, ahol 2013-ban már futballozott. A Honvéd honlapjának el is mondta, hogy jó emlékeket őriz a klubról és Budapestet is megszerette. Tudta, hogyha visszatér, akkor azt egy családba teszi, ez pedig komoly tényező volt a döntés meghozatalakor. Voltak más ajánlatai is, de három hónap tárgyalás után sikerült egyezségre jutnia a kispestiekkel.

Nem titok voltak a Honvédnál jobb ajánlataim Olaszországból és külföldről is, de a már említett okok miatt a Honvédot választottam. Az utóbbi napokban még két ajánlat befutott, de úgy éreztem, hogy nekem mindenféleképpen vissza kell jönnöm a Honvédhoz

– nyilatkozta a honvedfc.hu-nak Lanzafame, akinek a döntésében komoly szerepet játszott Marco Rossi, Cosimo Inguscio és Nagy László is, valamint köszönetet mondott George F. Hemingway klubtulajdonosnak is.

Davide Lanzafame 2013-ban kölcsönben játszott a Honvédnál, harmadik lett a csapattal. A bajnokság tavaszi szezonjában öt gólt szerzett, bár nem emiatt maradt emlékezetes a magyarországi szereplése, sokkal inkább amiatt, hogy Pécsett összeveszett Leandro Martinezzel azon, melyikük végezze el a tizenegyest. Mindketten sárgát kaptak akkor, Lanzafaménak az már a második volt, így kiállították.

Akkor a szezon végén aztán véget ért a kölcsönjátéka, majd eltiltották, mert kiderült, hogy még 2008-ban és 2009-ben érintett volt mérkőzések manipulálásában. Eredetileg négy évet kellett volna kihagynia, de vádalkut kötött, 16 hónapra tiltották el. Erről nem lehetett kérdezni a sajtótjáékoztatón.

Arról viszont már nyilatkozott, mik a céljai a Budapest Honvéddal. Kijelenthetjük: Lanzafame mer nagyot álmodni:

Álmom bajnokságot nyerni a Honvéddal.

Tisztában vagyok az erőviszonyokkal, tudom, hogy ez egyáltalán nem lesz könnyű, viszont az ember azért él, hogy álmodhasson, és az álmait valóra válthassa. Azt a tapasztalatot és tudást, amit megszereztem az évek alatt szeretném tovább adni a fiataloknak. Remélem meg tudok felelni az elvárásoknak.”

Nyitókép: honvedfc.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik