Foci

A Lokiból és külföldről is igazolt a Vidi

A nyáron többször is pletykálták, hogy a Videoton megszerzi Varga Józsefet a DVSC labdarúgócsapatától, a hivatalos bejelentésre azonban az átigazolási szezon hajrájáig kellett várni. Hétfőn a vidi.hu-n jelentették be, hogy a 28 éves, 31-szeres magyar válogatott középpályás

3+1 éves szerződést kötött Fehérváron.

„Nagy szükségem volt a környezetváltozásra. Persze kicsit kettős érzelmek kavarognak bennem, hiszen mégiscsak a szülővárosomat hagytam ott. Jól ismerem a Vidi játékosait, voltak akikkel együtt szerepeltem korábban a válogatottban, másokkal ellenfélként találkoztam a pályán, és persze itt van Bódi Ádám is, szóval nem hiszem, hogy nagy gond lenne majd a beilleszkedésemmel. Szeretnék nagyon sok szép sikert elérni a Vidivel, emellett pedig szeretnék ismét olyan teljesítményt nyújtani a pályán, amelyre én is büszke lehetek” – mondta el Varga a döntése hátteréről.

Kovács Zoltán sportigazgató szerint a középpályás esetében még van egy fejlődési lépcsőfok, abban bíznak, ezt a Videotonnál hozza ki magából és olyan teljesítményt nyújt majd, amivel visszakerülhet a válogatottba. Köszönetet mondott a Lokinak is azért, ahogyan a debreceni klub hozzáállt az átigazoláshoz.

Fotó: vidi.hu
Fotó: vidi.hu

Nem Varga József volt a Videoton egyetlen hétfői szerzeménye, bejelentették ugyanis a bosnyák Anel Hadzic érkezését is. A 14-szeres válogatott középpályás 2014-ben megjárta a világbajnokságot is, legutóbb Törökországban futballozott. Két évre írt alá.

„Boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klubban folytathatom a pályafutásomat. A tárgyalások alatt végig éreztem azt, hogy szeretne engem a Vidi, ez pedig nagyon sokat jelentett számomra. Egyértelmű céljaim vannak Székesfehérváron, magyar bajnok szeretnék lenni a Vidivel, emellett pedig olyan teljesítményt nyújtanék a csapatban, amely elnyeri a bosnyák szövetségi kapitány tetszését is, hiszen nem titkolt célom ott lenni a válogatottban. Honfitársammal, Asmir Suljiccsal sokat beszélgettem a Vidiről az utóbbi időben, ő is megerősített abban, hogy remek helyre kerültem” – mondta a vidi.hu-nak.

Kovács Zoltán megjegyezte, versenyhelyzetet akartak teremteni a középpályán és szerinte a klub erejét jelzi, hogy sikerült megszerezniük egy ilyen kaliberű labdarúgót. Nagyok a tervek Székesfehérváron, a jövőben egy Midtjylland kaliberű csapatot nem csak majdnem, hanem ténylegesen is le akarnak győzni.

A Videoton nem kezdte túl fényesen a bajnokságot, három győzelem mellett háromszor kikapott, egyszer pedig döntetlent játszott a csapat. Jelenleg a hatodik helyen állnak, hat pont a hátrányuk a listavezető Vasas mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik