Foci

Dárdai Herthája őrült hajrá után győzelemmel kezdte a Bundesligát

Felemásan indult a szezon a Dárdai Pál vezette Hertha BSC számára, a berliniek az Európa Liga harmadik selejtezőkörében alulmaradtak a dán Bröndby együttesével szemben, a kupában pedig csak nagy küzdelemben ejtették ki az alacsonyabb osztályú Regensburg csapatát.

A fővárosiak vasárnap délután a másodosztályból feljutó Freiburg ellen léptek pályára a Bundesliga első fordulójában. A magyar szakember az új igazolások közül Essweint és Allant is a kispadra ültette, míg a szlovák Duda sérülés miatt nem volt bevethető állapotban.

A nem túl eseménydús első félidőben egy-egy nagyobb lehetőséget lehetett feljegyezni. A hazaiak részéről Weiser lőtt nem sokkal mellé, míg a vendégeknél Grifo lőhetett ajtó-ablak ziccerben, de Pekarik nagyszerű becsúszással blokkolni tudott.

A fordulást követően felpörögtek az események, az első negyed órában két gólt is szerezhetett volna a Hertha, de előbb Haraguchi lövését védte Schwolow, majd Hofler szerzett kis híján öngólt, szerencséjére a kapufa megmentette őt.

A 62. percben már nem úszta meg a Freiburg, Darida tökéletes lövése a bal alsóban kötött ki (1-0). A cseh középpályás nem ünnepelte a találatát, ugyanis korábbi kenyéradója kapuját vette be.

A hátralévő nagyjából fél órában Dárdai csapata nem tudta megőrizni a megszerzett előnyt, az újonc a ráadás harmadik percében Hofler fejesgóljával egalizálni tudott (1-1). Érdekesség, hogy ekkor a berliniek már tíz emberrel voltak, ugyanis Skjelbred néhány másodperccel a szöglet előtt sérült meg.

De itt még nem volt vége a meccsnek, a csereként beálló Schieber a 96. percben megnyerte a meccset a hazaiaknak (2-1), akik így tíz emberrel szerezték meg a három pontot.

A korábbi magyar szövetségi kapitány együttese a válogatott szünet után az Ingolstadt otthonába utazik szeptember 10-én a második fordulóban.

Eredmény – Bundesliga, 1. forduló

Hertha BSC – Freiburg 2-1 (0-0)
Gólszerző: Darida (62.), Schieber (90+6.) ill. Hofler (90+3.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik