Élő Foci

Sorsoltak a BL-ben: Nikolics és Guardiola számára is pikáns a végeredmény

A főtábla mezőnyét sorsolták össze. Lettek erős csoportok!

Monte-Carlóban rendezték meg a labdarúgó Bajnokok Ligája sorsolását, így kialakult a nyolc négyes csoport.

Két igen érdekes csoportot emelnénk ki, a C négyesben a Barcelona összekerült korábbi edzőjének, Pep Guardiolának új csapatával, a Manchester Cityvel, valamint a nagyon erős Mönchengladbachhal és Breandan Rodgers csapatával, a Celtic Glasgow-val.

Az F csoportban a Real Madrid, a Borussia Dortmund, a Sporting megkapta a lengyel Legia Varsót, Nemanja Nikolics csapatát. Még nem tudni, marad-e a támadó a lengyeleknél, de ez a névsor alighanem a maradás mellé billenti.

A további csoportokhoz kellemes csemegézést.

A sorsolás előtti kalapok

1. kalap: Real Madrid, Barcelona, Leicester City, Bayern München, Juventus, Benfica, Paris SG, CSZKA Moszkva
2. kalap: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Arsenal, Manchester City, Sevilla, Porto, Napoli, Bayer Leverkusen
3. kalap: Basel, Tottenham, Dinamo Kijev, Lyon, PSV, Sporting, Club Brugge, Mönchengladbach
4. kalap: Celtic, Monaco, Besiktas, Legia Varsó, Dinamo Zágráb, Ludogorets Razgrad, Köbenhavn, FK Rosztov

És aztán a végeredmény:

A csoport: PSG, Arsenal, FC Basel, Ludogorec Razgrad

B csoport: Benfica, Napoli, Dinamo Kijev, Besiktas

C csoport: FC Barcelona, Manchester City, Mönchengladbach, Celtic

D csoport: Bayern München, Atletico Madrid, PSV, FK Rosztov

E csoport: CSZKA Moszkva, Bayer Leverkusen, Tottenham, Monaco

F csoport: Real Madrid, Borussia Dortmund, Sporting, Legia Varsó

G csoport: Leicester City, FC Porto, Club Brugge, Köbenhavn

H csoport: Juventus, Sevilla, Lyon, Dinamo Zagreb

Nemanja Nikolics játszhatna a Real és a Dortmund ellen!

A Real Madrid korábbi brazil klasszisa, Roberto Carlos segít tovább a sorsolásban, a negyedik kalap következzék! A bolgár bajnok Ludogorecet megkapta a PSG-Arsenal-Basel hármas, csoda lenne, ha innen továbbmennének. A Köbenhavn a Leicester csoportjába került, míg Nemanja Nikolics csapata, a Legia Varsó a Real Madrid négyesébe – pazar. A Monaco a Tottenhammel meccsel majd nagyot, a Dinamo Zágráb a Juventusszal. Az Anderlechtet és az Ajaxot búcsúztató Rosztov a Bayern München csoportjába került. A török Besiktas a B-be került, míg az utolsó csapat, a Celtic a Barcelonával és a Manchester Cityvel kell, hogy megbarátkozzon.

Van Nistelrooy húz golyókat!

A holland gólvágó már még pikánsabbá teheti a csoportokat. A Lyonnal kezdünk, Ian Rush a francia csapat mellé kihúzta a “H” betűt, azaz a Juventust és a Sevillát. A Sporting jött, és ment a Real és a Dortmund mellé (Ronaldo korábbi csapatához mehet vissza), hogy aztán a Tottenham alanyi jogon megkapja a Leverkusent és a CSZKA Moszkvát. A Dinamo Kijev a Benfica és a Napoli mellé került, majd a PSV a Bayern és az Atletico társaságába. A Club Brugge a Leicester és a Porto vendégszeretetét élvezheti. Az FC Basel az A csoportba került, míg az utolsó, a Mönchengladbach megkapta a Barcelonát és a Cityt.

Guardiola megkapta a Barcelonát!

A Napoli következett, ment a Benfica mellé, nem túl izgalmas csoport, eddig. A Bayer Leverkusen meg a CSZKA Moszkva mellé, ez sem valami finom. Az Atletico Madrid a Bayern Münchent kapta csoportjául, nem örültek a felek a nézőtéren. Mint ahogyan pikáns lesz a Barcelona-Manchester City páros harca is.

Dortmund-Real!

A Borussia Dortmund ment a Real Madridhoz, az első remek ütközet. Az Arsenal jött aztán, Rush kihúzta számára a PSG-t.

Most jönnek az izgalmak!

Thierry Henry segít a sorsolásban, az Arsenal és a Barcelona legendája már csapatokat húz csapatokhoz. Az első klub, amit kihúzott, az FC Porto volt, Rush a portugálokat a négy lehetséges csoport közül a a G-be tette a Leicester mellé. A Sevilla a H-csoportba, a Juventushoz került.

B, mint Benfica

A CSZKA Moszkva is első kalapos volt, Ian Rush az E-be tette az oroszokat. A Paris Saint-Germain az A csoport első kalaposa lesz, míg az utolsó első csoportos, a Juventus ment a H-ba.

Az első kalaposok és csoportjai, íme!

Seedorf első húzása a Barcelona volt, a katalánokat Ian Rush nagy nehezen a C csoportba húzta, gondjai akadtak a golyó szétválasztásával. A Leicester ment a G-be, a Real Madrid a F csoportba. Egyébként egy nagyon bonyolult számítógépes elemzőrendszer segítette a sorsolást. Számításba vették a stadionok közelségét, az egy nemzetbeli csapatok időrendjét és programját, szóval már az első kalaposok húzásánál is voltak kizáró okok egy-egy csapat számára. A Real például csak három csoportba kerülhetett be. A Bayern München volt a negyedik klub, a D-be “tevődött”.

Szabályok következnek!

Azonos nemzetből nem kerülhetnek össze csapatok a csoportokban, és az orosz és az ukrán klubok sem, ennek politikai okai vannak. Köszöntik a két újoncot: az orosz FK Rosztov és az angol Leicester City csapatát.

Clarence Seedoré a főszerep

A holland klasszis segít majd az első kalapos csapatok besorolásában, ő három különböző csapattal nyerte meg a BL-t, összesen négyszer nyert. A három csapat: Ajax, Real Madrid, Milan!

Liverpool-legenda a színpadon

Ian Rush érkezik a sorsolás helyszínéül szolgáló konferenciaterem színpadára. A walesi játékos (28 gólt lőtt a válogatottban) a Liverpoollal érte el legnagyobb sikereit. Rush lesz a BL-döntő nagykövete, a finálét ugyanis Walesben, Cardiffban rendezik.

Lineker tűkön ül

Gary Lineker, korábbi Leicester-játékos nagyon izgul csapatért, amely angol bajnokként az első kalapba került.

Olvasói sztorik