Foci

Három magyar labdarúgó is pályára lépett a Serie A nyitófordulójában

Nem túl gyakran fordul elő, hogy több magyar labdarúgó is pályára lép egy európai topbajnokság aktuális fordulójában. Az olasz pontvadászat (Serie A) első körében három honfitársunk is szerepet kapott.

A legtöbb időt Nagy Ádám töltötte a pályán, aki nyáron igazolt a Ferencvárostól a Bologna együtteséhez. A rendkívül tehetséges középpályás a kezdőcsapatban kapott helyet az újonc Crotone elleni összecsapáson. Nagy két gólpasszt is adhatott volna, de a lövése és indítása után is lesről lőtt a kapuba a csapattársa.

A válogatott alapembere a 78. percben hagyta el a pályát, a győztes találatot már a lecserélése után szerezte Mattia Destro.

A Palermóban a télen igazolt Balogh Norbert is ott volt kezdőben, az 56. percben érkezett a helyére Ilija Nesterovski. A szicíliai együttes másik magyarja, Sallai Roland a 69. percben váltotta Accursio Bentivegnát. A Puskás Akadémiától egyelőre kölcsönbe érkező játékos egy veszélyes lövéssel vetette észre magát.

Nagyhoz hasonlóan Balogh és Sallai nem örülhetett győzelemnek, Domenico Berardi büntetőből szerzett találatával idegenben szerzett három pontot a Sassuolo.

Nagy meglepetésre vereséggel debütált az Internazionale kispadján Frank de Boer, a milánói együttes 2-0-ra kikapott Veronában a Chievo gárdájától. Örült meccsen tudott győzni az AC Milan és a Lazio, míg a Napoli kétgólos hátrányból mentett pontot Pescarában.

Eredmény – Serie A, 1. forduló

Bologna–Crotone 1–0
Palermo–Sassuolo 0–1
Atalanta–Lazio 3–4
Milan–Torino 3–2
Pescara–Napoli 2–2
Chievo–Internazionale 2–0
Empoli–Sampdoria 0–1
Genoa–Cagliari 3–1

Szombaton játszották:
AS Roma – Udinese 4-0
Juventus – Fiorentina 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik