Foci

Böde díszpolgári címe sem segített a Fradin

Tippmixeltél? Dobd el a szelvényt! Hetedik forduló az NB1-ben.

Ma este a forduló előtt a tabellán második Ferencváros az Üllői úton fogadta az utolsó előtti Mezőkövesdet, ha valami, hát ez fix egyes a tippmixen.Hát, nem jött be.

Pedig a Fradi már a 9. percben megszerezte a vezetést, amikor Varga passzából Djuricin lőtt a jobb sarokba. Egymást követék a helyzetek, de a csatárok mintha edzőt akarnának buktatni, mindent kihagytak. Aztán a 63. percben egyenlített a Mezőkövesd, Strestik beadását Fótyik megcsúsztatta, s Hudák a kapuba fejelt. Negyedórával később kopizta önmagát a Kövesd: Strestik beadását BacelicGrgic csúsztatta a kapuba, s lett 1-2.

Dibusz még a fejét fogta, amikor a 82. percben egalizáltak a zöldek. Az utóbbi fordulók legjobban teljesítő zöld-fehér játékosa, Nagy Dominik egy jó csel után közelről vágta a labdát a bal felsőbe.

Nagy már a hosszabbítás alatt elesett a tizenhatoson belül, ám büntető helyett büntetés lett az akcióból, sárga lapos, színészkedésért.

Így lett döntetlen az Üllői úti méta vége.

A Fradinak különösen fájhat, hogy Bödének, a madocsai Messinek most sem ment a játék, pedig a százkilós játékost tegnap nagy öröm érte odahaza: díszpolgári címet vehetett át a nemzeti ünnepen rendezett Madocsai Falunapon „A sportban elért eredményeinek elismeréséért és Madocsa település hírnevének öregbítéséért”.

Nagy megtiszteltetés számomra ez a cím, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tett büszkévé. Madocsa mindig is az otthonom lesz, építkezni is itt építkeztem, nyaralni is rendre ide járok és a helyi focicsapat is sok örömet okoz. Bárhol jártam a világban, mindenhol szerettem madocsai lenni, és ezt tudta rólam mindenki, talán ennek is köszönhetem ezt az elismerést.

Ezt nyilatkozta a fradi.hu-nak.

Zöld mázli, zöld pech

Zöld mázli, hogy a bajnokságot vezető Vasas sem tudott nyerni. A piros-kékek Diósgyőrben döntetleneztek: Bacsa a 35. percben a hazaiakat juttatta előnyhöz, egy perccel később Lipták, majd Lázár duplázhatta volna az előnyt, ám kimaradt a ziccer, melyet újabb egy perc múlva Ádám Martin büntetett bombagóllal. A vége 1-1.

Zöld pech, hogy a forduló előtt harmadik Haladás odahaza 3-1-re verte a Paksot, ezzel feljött a Fradira.

Az Újpest-MTK és a Honvéd-Gyirmót meccsen nem született gól.

A Videoton a Debrecennel  csapott össze, a Loki Ferenczi jóvoltából viszonylag korán szerzett góllal vezetett, a Viditől Lang egyenlített a huszonharmadikban, tíz perccel később a hazai Géresi volt eredményes. A második félidő 57. percében Lang lőtt még egyet, a hetvenharmadikban Feczesin kotort be egy beadást, majd a lefújás előtt még egyet, így lett 5-1 a vége.

A bajnokságot továbbra is a Vasas vezeti, 16 pontja van, a Fradi a második, a Szombathely a harmadik, 14-14 ponttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik