Foci

Leszavazták vezetőiket a Fradi-ultrák

A 24.hu négy hónapja írt arról, hogy a Kubatov Gábor FTC-elnökkel szemben álló Fradi-ultrák már saját vezetőikkel sem minden esetben értenek egyet. Az FTC vezetését eddig támadó Fradi-ultra honlap friss szavazásán most az ultrák többsége egyértelmű véleményt alkotott saját irányítóikról – a lényeget tekintve ellenük voksolt.

Ebből úgy tűnik, az FTC által preferált beléptetési rendszert elutasító ferencvárosi szurkolók egy jelentős részének elege van abból, hogy hol a Népligetben, hol közvetlenül a stadion mellett, az Üllői úti szervizúton, vagy máshol a városban tüntessen. A legutóbbi esetben már a létszám is jelezte ezt, lévén alaposan megcsappant. Két éve még több ezren vonultak a Groupama Aréna előtt a szkenneres beléptetés ellen, míg július 30-án, amikor az FTC éppen 6-2-re verte a stadionban a Diósgyőrt, a vártnál kevesebben mentek el a Hősök terére meghirdetett gyűlésre. Ráadásul, ahogy azt a 24.hu előre megírta, ez a tüntetés már politikai színezetet kapott azzal, hogy a Fidesz-székház előtt is tüntettek az ultrák. Ráadásul egy részük a térről a stadionhoz ment, ahol a mérkőzésről távozókat vegzálta a klub közleménye szerint.

Az egyik Fradi-ultra vezető, az Eserká becenévre hallgató Molnár Krisztián tulajdonában lévő fradimob.hu, amely a második legnépszerűbb fradista oldal az Üllői129 után, megunta a belső viszályt és megpróbált tiszta vizet önteni a pohárba. Az oldal cikke szerint:

Amikor a Tábor vezetői az utcára hívtak benneteket a szkenner miatt, nem kérdeztek meg titeket erről. Amikor tárgyalni kezdett a cközép vagy az szszjn a klubbal, akkor sem kérdezett meg titeket senki, sem erről, sem arról. Miből engedhetünk, mihez ragaszkodjunk. Mi most megtesszük! Kérdezünk tőletek. Bemenjünk a stadionba szkennelve, a klubbal megegyezve, garanciákkal vagy ne menjünk be, folytassuk a stadionon kívüli valamit a szkenner, és most már a klub vezetői ellen?

Az oldalon azt látni, az egyszerű, kint, vagy bent kérdésre szépszámú, több mint négyezer válasz érkezett, s bár az ultravezetők eddig a klub minden közeledését, ajánlatát elutasították, most bő négyezer szavazó több, mint felénél győztek az igenek, győztek a bemenetel és a kiegyezés hívei.

szavazás

Az egészben az a pikáns, hogy az eképpen a leszavazott irányítók egyike, a Kalán becenévre hallgató Molnár Balázs, éppen a fradimob.hu tulajdonos Molnár Krisztián testvére. A két Molnár úgy tudjuk, más-más véleményen van, Eserká saját weblapján azzal vádolta meg nemrég öccsét, hogy kizárólag üzleti érdekek vezérlik, ahogy fogalmazott, folytatódik a „bizniszhiszti”.

A 24.hu információja szerint a növekvő elégedetlenség odáig fajulhat, hogy az eddig kint maradók két élesen elkülönülő csoportra bomlanak. Akiknek semmi sem tetszik abból, ami a klub háza táján történik, akiket a rekord fölénnyel megnyert tavalyi bajnoki cím és a kupasiker sem hat meg, azok maradnak a korábbi kápó, a vecsési jobbikos képviselőjelölt, Hamberger György fia, Hamberger Ádám és Kalán befolyása alatt lévő úgynevezett Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport égisze alatt. Azok, akik szeretnének bemenni Fradi-meccsre és kiegyeznének a Kubatov Gábor-féle vezetéssel, azok pedig azon törik a fejüket, hogy új, valóban alulról szerveződő, legitim Fradi szurkolói érdekvédelmi szervezetet hoznak létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik