Foci

NB I: rangadóval kezdődik a hétközi forduló

Öt kör után nincs még győzelme a tavalyi szezont negyedik helyen záró MTK-nak. Kedden este a fővárosi csapat a Videoton ellen törheti meg a jeget, amely az első három fordulóban inkább az európai kupaszereplésre koncentrált és csak egy pontot gyűjtött, a két újonc Gyirmót és Mezőkövesd ellen viszont már hengerelt.

Teodoru Vaszilisz tanítványai az előző körben helyenként tetszetős játékot produkálva ikszeltek a Debrecen vendégeként, de ha életben szeretnék tartani dobogós reményeiket, előbb-utóbb a három pontokat is el kell kezdeniük gyűjtögetni.

Az egyik legjobb magyar csapattal találkozunk, de igyekszünk a saját erősségeinkre koncentrálni. Mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat

– mondta a klub hivatalos honlapjának a tréner.

Teodoru Vaszilisz a Videoton ellen sérülés, illetve betegség miatt nem számíthat Gera Dánielre, Darko Nikacsra, Myke Bouard Ramosra, Mato Grgicsre, Baki Ákosra és Drazsen Okukára.

Henning Berg, a Videoton mesteredzője a mérkőzést megelőzően elmondta, most úgy érzi, hogy jó úton járnak

Természetesen szeretnénk úgy folytatni, ahogy az előző meccseken. Az MTK-nak jó játékosai vannak, igaz, a bajnokságban eddig nem tudták azokat az eredményeket hozni, amiket vártak – talán volt némi nehézségük azzal a rajtnál, hogy EL-selejtezőket és a bajnokikat is játszottak. Kemény találkozóra számítok, az MTK Debrecenből egy kiegyenlített meccsen elhozott egy pontot, amely szerintem nem rossz eredmény.

A párharc eddigi meccseiből 20 zárult pontosztozkodással, míg az MTK 36, a Vidi pedig 37 alkalommal tudott nyerni. A gólkülönbség 141-115 utóbbi javára – derül ki a vidi.hu-n megtalálható statisztikákból.

Az MTK pályaválasztása mellett a mostani lesz a 47. összecsapás: a kék-fehérek 25 sikert könyvelhettek el, a fehérváriak 9 döntetlen mellett 12 alkalommal hagyták el győztesen az MTK otthonát.

OTP Bank Liga, 6. forduló:

kedd:
MTK Budapest-Videoton FC, Dunaújváros 18.00, v.: Pintér

 

szerda:
Debreceni VSC-Swietelsky Haladás 18.00, v.: Erdős
Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 19.00, v.: Berke
Gyirmót FC-Ferencváros 19.00, v.: Szőts
Vasas-Budapest Honvéd 19.00, v.: Andó-Szabó
Paksi FC-Diósgyőri VTK 19.00, v.: Iványi

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik