Foci

Három perc alatt fordított az Újpest, nyert a Vidi és a Haladás

Az MTK a Debrecen vendégeként ikszelt, a Diósgyőr ismét kikapott, ezúttal Szombathelyen, míg a Honvéd kétgólos győzelmet aratott pályaválasztóként a Paks ellen.

Videoton-Mezőkövesd 2-0 (2-0)

Felcsút, 1539 néző, v.: Szabó Zs.

 

gólszerzők: Pátkai (9.), Lazovic (13.)

 

sárga lap: Suljic (3.), illetve Vosahlik (4.), Pauljevic (67.)

 

Videoton FC: Kovácsik – Nego, Vinícius, Lang, Szolnoki – Pátkai, Juhász – Suljic (Kovács I., 74.), Bódi, Lazovic (Feczesin, 64.) – Géresi

 

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Vági, Hudák, Devecseri, Gohér – Pauljevic, Egerszegi, Vosahlik (Frőhlich, 53.), Bacelic-Grgic (Tóth B., 48.) – Kink (Orosz, 70.), Strestík

Négy forduló után mindkét együttes egyetlen győzelemmel a tabella alsó felében foglalt helyet, a fehérvári együttesnek pedig az EL-búcsú után rendkívül fontos volt a Gyirmót elleni meccs után ismét begyűjteni a három pontot.

Sokat nem is kellett várni a vezetés megszerzésére, a tizedik percben Pátkai egy szöglet után lőtt a vendég kapuba, majd három minutummal később Lazovics duplázta meg a Vidi előnyét.

A folytatásban akár tovább is növelhette volna a különbséget a házigazda, de újabb gól nem született, magabiztos győzelmet aratott Henning Berg együttese.

Szombathelyi Haladás-Diósgyőr 3-1 (3-0)

Sopron, 1768 néző, v.: Berke

 

gólszerző: Williams (4.), Németh (21.), Rácz (43.), illetve Lipták (75.)

 

sárga lap: Rácz (57.), Iszlai (94.), illetve Nono (35.), Lázár (36.), Nikházi (55.), Kitl (62.)

 

Haladás: Király (Rózsa, a szünetben) – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács, Iszlai, Rácz (Tóth, 83.) – Németh, Williams, Halmosi (Gaál, 74.)

 

DVTK: Antal – Lázár, Lipták, Karan, Tamás – Dausvili (Griffiths, 67.) – Nikházi, Elek, Nono (Vela, a szünetben), Kitl – Bognár

Remekül, két sikerrel kezdte a szezont, majd a Fradi és a Honvéd ellen is komoly pofonba szaladt bele a miskolci különítmény. A Haladás vereséggel nyitott az első körben, azóta viszont nem talált legyőzőre.

Négy perc telt el az összecsapásból, amikor Williams közelről szerezte meg a hazaiak vezető gólját, majd a félidő derekán Németh Márió is feliratkozott a góllövők közé. A félidő hajrájában pontot tett a lényegi kérdésekre a Hali, egy kontra végén Rácz volt eredményes.

Negyed órával a lefújás előtt ugyan Lipták még szépíteni tudott, feljebb már nem zárkózott a DVTK, amely így pont nélkül utazhat haza.

Újpest-Gyirmót 3-1 (0-1)

Illovszky Stadion, 2500 néző, v.: Erdős

 

gólszerzők: Bardhi (66., 73.), Balázs B. (69.), illetve Máté J. (4.)

 

sárga lap: Kálnoki Kis (59.), Andric (64.), Nagy T. (75.), illetve Nagy O. (67.)

 

Újpest: Balajcza – Nagy T., Pávkovics, Kálnoki Kis, Mohl – Cseke (Windecker, 73.), Sankovic, Andric (Tóth P., 80.), Bardhi – Diarra, Lázok (Balázs B., a szünetben)

 

Gyirmót: Sebők – Nagy S., Balogh B., Présinger, Völgyi – Kiss M. – Nagy O., Madarász, Filkor (Paku, 65.), Csiki (Simon András, 82.) – Máté J. (Gyurján, 70.)

Nyert meccs nélkül utazott a Gyirmót a fővárosba, ahol az előző két fordulóban hat pontot gyűjtő Újpest fogadta őket.

Meglepetésre az ötödik percben a vendégek kerültek előnybe, egy szélről érkező beadást Máté kotort a vonal mögé.

A szünetig nem sikerült bevenni a Gyirmót kapuját a lila-fehéreknek, a második felvonás felénél viszont góllá érett a nagy nyomás.

A 66. percben előbb Bardhi egalizált, majd három perc múlva Balázs góljának köszönhetően már Vignjevics csapata volt előnyben. Szűk húsz perccel a rendes játékidő vége előtt Sebők hibáját használta ki a hazai támadósor, Bardhi megszerezte második gólját a meccsen és az Újpest zsinórban harmadik győzelmét aratta.

Budapest Honvéd-Paks 3-1 (0-1)

Bozsik Stadion, 1465 néző, v.: Solymosi

 

gólszerzők: Eppel (67., 77., mindkettőt 11-esből), Vasiljevic (78.), illetve Hahn (16.)

 

piros lap: Kulcsár (76.)

 

sárga lap: Botka (25.), Vasiljevic (73.), Vernes (84.), illetve Kecskés (13.), Lenzsér (45.), Gévay (56.), Kulcsár (66., 76.), Báló (81.)

 

Budapest Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovric, Bobál D., Hajdú Á. (Vernes, 64.) – Kamber (Vasiljevic, 51.), Hidi – Holender (Baráth, 74.), Gazdag, Koszta – Eppel

 

Paksi FC: Kemenes – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Báló – Papp K. – Koltai (Jelena, 68.), Kecskés T. (Szalai, 82.), Bertus, Haraszti (Fejős, 69.) – Hahn

A Kispestnek két győzelem, egy döntetlen és egy vereség, míg a Paksnak három döntetlen és egy vereség volt a mérlege a középcsapatok rangadóját megelőzően.

Negyed óra pergett le a játékidőből, amikor Hahn a kimozduló kapus felett a kapuba juttatta a bőrt, előnybe került tehát a Paks.

Sokáig jól tartotta magát a vendég gárda, de a 67. percben jött a hidegzuhany. Gyors egymásutánban két büntetőt is elvégezhetett a Honvéd, Eppel mindkettőt magabiztosan értékesítette, ráadásul Kulcsárt kiállította a játékvezető a második tizenegyes előtt.

Hamar gólra váltotta az emberelőnyt is Marco Rossi csapata, Vasziljevics fejese után pedig nem volt kérdés a találkozó végkimenetele.

Debrecen-MTK 1-1 (0-1)

Debrecen, 4000 néző, v.: Karakó

 

gólszerzők: Castillion (75.), illetve Vogyicska (35.)

 

sárga lap: Jovanovic (45.), Ferenczi J. (68.), illetve Korozmán (50.), Borbély (73.), Kanta (76.), Vadnai (82.), Torghelle (92.)

 

DVSC: Danilovic – Kuti, Brkovic, Mészáros N., Korhut – Djelmic, Jovanovic (Szakály P., 69.), Sekulic, Horváth Zs. (Castillion, 74.) – Kulcsár T., Takács T. (Ferenczi, 56.)

 

MTK: Hegedüs – Okuka (Vogyicska, 22.), Poór, Vukmir, Vadnai – Vass Á., Kanta, Borbély, Korozmán (Jakab, 82.) – Hrepka (Szatmári, 65.), Torghelle

Alighanem jobb szezonkezdetről álmodott az MTK, a kék-fehérek négy forduló alatt egy győzelmet sem tudtak összekaparni, míg a Loki a legutóbbi két fordulóban hibátlan maradt.

Ehhez képest az első félidő végéhez közeledve a fővárosiak örülhettek, Hrepka beadását Vogyicska továbbította a ketrecbe.

Egészen a 76. percig őrizte is az egygólos előnyt a vendég alakulat, ekkor viszont – ha szerencsével is – Castillion egyenlíteni tudott és mint később kiderült, ezzel be is állította a végeredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik