Foci

MLSZ-bomba: megpályázzuk az Európa-bajnokságot

MLSZ(1)(960x640).jpg (Array)
MLSZ(1)(960x640).jpg (Array)
Hazánk versenyben van a 2019-es, 12 csapatos korosztályos Európa-bajnokság rendezési jogáért. Amennyiben mi rendezhetjük az eseményt, nyugaton, a középső régióban, és keleten is lesznek mérkőzések – számolt be az mlsz.hu.
A mieink mellett Ausztria, Hollandia, Írország, Olaszország, Portugália, Skócia és Szlovákia is beadta a pályázatát az UEFA-hoz.

Egy sikeres pályázat nagy előny lenne a 2020-as olimpia szempontjából is, hiszen arra eddig mindig az előző évi korosztályos kontinens-bajnokságokról, így az Európa-bajnokságról tudták kvalifikálni magukat a legjobb nemzeti válogatottak.A Magyar Labdarúgó Szövetség olyan esemény megrendezésében gondolkodik, amely az ország területének nagy részét bevonja a szervezésbe, így az infrastruktúra fejlesztésének köszönhetően lenne egy nyugat-, egy közép- és egy kelet-magyarországi központ. A pályázatba több várost is bevont a projekt vezetése, és ezek közül majd központonként két-két helyszín kerül a végleges, UEFA-hoz beadandó anyagba.

A torna lebonyolítási rendje kissé speciális, mert a 12 csapatot három négyfős csoportba sorolják, ám a csoportokból csak egy-egy csapat jut tovább – az „A” jelű kivételével, ahonnan kettő (ide kerül automatikusan a házigazda is). A torna pontos időpontja még nem ismert, de a tervek szerint június második felében kerülhet rá sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik