Foci

Dzsudzsák: nem volt más választásom

Úgy tűnik, Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségek felé veszi az irányt. A magyar válogatott középpályás valószínűleg az  Al Wahda csapatánál folytatja pályafutását, már csak egy orvosi vizsgálat választja el ettől.

Dzsudzsák hétfő délután repül Abu-Dzabi felé, de előtte még nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. Elmondta, nem volt egyszerű lezárni törökországi pályafutását, de sikerült neki, és egy oly országba indul most el, amit kifejezetten szeret. A Bursaspornál eltöltött évekre felemás érzésekkel tekint vissza: a fogadtatás fantasztikus volt, de utána nem úgy alakultak a dolgok, ahogy elképzelte. Elismeri, neki sem ment úgy a játék, ahogy azt elvárta volna magától.

Az átigazolási időszakban sok hírt lehetett hallani arról, hova megy Dzsudzsák. Egyik ilyen volt a németországi pletyka. A válogatott játékos viszont azt mondja, a várakozásaival ellentétben nem is keresték őt európai csapatok.

Úgy vélem Franciaországban nem vallottam szégyent, biztos voltam benne, hogy megnő az érdeklődés irántam, csakhogy két hétig hiába vártam arra, hogy megcsörrenjen a telefonom. Nem tagadom, ez rosszul érintett. Az Európa-bajnokságon mást sem hallottunk, mint hogy ilyen jók a magyar játékosok, meg olyan jók, miután hazaértünk, jóformán minden rólunk szólt, nem csoda, hogy azt hitem, nem győzünk majd válogatni az ajánlatok között. Aztán semmi. Szinte senkit nem kerestek, szinte senkit…

Ezért is mondott Dzsudzsák igent az arab megkeresésére.

Az okokat arra, miért nem akarták őket komolyabb nyugat-európai csapatok, még ő is találgatja. Lehet a focisták hibája, vagy a menedzsmenté, vagy az egész magyar labdarúgásé.

Elismeri, a Schalke és a Leverkusen képbe került, de egyikből sem lett semmi.

Havi 87 millió forint

Ennyit keres majd Dzsudzsák Balázs Abu-Dzabiba, de szerinte nem ez a lényeg, hanem az, hogy

nem volt más választása. 

Nem azért fogadta el ezt az ajánlatot, mert ez volt a legkedvezőbb anyagilag, hanem mert ez volt az egyetlen konkrét megkeresése:

Lehet engem szidni, de amíg lehetett kivártam, nem az lebegett a szemem előtt, hol kereshetek a legtöbbet.

Dzsudzsák elmondta, Bernd Storckkal is egyeztetett a döntés előtt, megértett a szövetségi kapitány a választását.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik