Foci

Pontokat hullajtott a Fradi Pakson

A címvédő és listavezető Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott a Paks vendégeként a labdarúgó NB I negyedik fordulójának szombati játéknapján.

A lendületes első félidőben mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, ám sem a találkozó előtt százszázalékos Ferencváros, sem az eddig nyeretlen házigazda nem talált be.

A szünet után is több alkalommal forogtak veszélyben a kapuk – főleg a küzdelem dominált -, de gól nem esett a második játékrészben sem.

A vendég Budapest Honvéd 3-0-ra legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati játéknapján. A hazaiak egymás után második mérkőzésüket veszítették el, a fővárosiak pedig megőrizték idegenbeli veretlenségüket.

Már a harmadik percben hátrányba került a DVTK, miután Eppel magabiztosan értékesítette a Honvédnak megítélt büntetőt. A bekapott gól után a hazaiak igyekeztek felpörgetni a játékukat, de csak helyzetekig jutottak, egyenlíteniük nem sikerült. A szünet előtti utolsó pillanatban ismét tizenegyeshez jutott a fővárosi csapat, s Eppel most sem hibázott.

Fordulás után cserékkel próbált frissíteni Horváth Ferenc, a Diósgyőr edzője, ennek ellenére változatlanul a budapesti együttes volt veszélyesebb: nagy helyzetig, sőt kapufáig jutott, a lefújás előtti percben pedig egy kiváló szabadrúgásgóllal fölényessé tette a sikerét. A DVTK erejéből annak ellenére sem futotta még a szépítésre sem, hogy a hajrában már számos támadójátékosa volt a pályán.

Eredmény – OTP Bank Liga, 4. forduló

Paks – Ferencváros 0-0
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 0-3 (0-2)
Gólszerző: Eppel (3., 45+1. – mindkettőt 11-esből), Koszta (93.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik