Foci

Megsemmisítő csapást mért a Fradi a Diósgyőrre

A szombat délutáni két mérkőzést követően igazi rangadóval folytatódott a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulója. A bajnokságot egyaránt két győzelemmel kezdő Ferencváros a Groupama Arénában fogadta a Diósgyőrt.

Az egy héttel ezelőtti Budapest Honvéd elleni mérkőzéshez képest nagyot sokat változott a bajnoki címvédő játéka, látszott a futballistákon az akarat, ráadásul a mezőnyben is jól mozogtak a hazaiak. Már az ellenfél térfelén letámadták a miskolciakat, akik nem tudták megismételni az első két fordulóban mutatott teljesítményüket.

Az első igazán komoly helyzetre a 13. percig kellett várni, akkor Nagy Dominik beadása után Djuricin pörgetett kapura szép mozdulattal, de Antal kitolta a labdát a rövid alsóból. A Fradi folyamatosan veszélyt jelentett a kapura, de Gera és az osztrák csatár lövése is pontatlan volt.

Horváth Ferenc együttese a 33. percig húzta, akkor ugyanis Trinks vette át a labdát a tizenhatos előterében, majd a bal alsóba tekert (1-0).

A szünet előtt a német középpályás duplázhatott volna, de Djuricin centerezése után az üres kapu mellé lőtt.

A második félidőben már beindult a Fradi-henger. Előbb az 51. percben Leandro szabadrúgása kötött ki a bal felsőben (2-0), majd a nagyot küzdő Djuricin is eredményes volt tizenkét perccel később Lipták nagy hibája után (3-0).

A 67. percben megszületett nemcsak a mérkőzés, hanem minden bizonnyal a forduló gólja is. Egy szöglet után kifejelt labdát Dilaver elemi erővel bombázta 33 méterről a bal sarokba (4-0).

Az utolsó bő 15 percben a miskolciak előtt is adódott néhány lehetőség, ebből egyet ki is tudtak használni, így legalább becsületgólra futotta a részükről. A 78. percben ugyanis a csereként beálló Vela csavart 24 méterről nagyszerű gólt a bal pipába (4-1).

Itt viszont még nem vége a gólfesztiválnak. Lovrencsics zúgó kapufája és Böde kimaradt ziccere után Gera szerzett gólt, igaz szerencséje is volt, mert a lövésébe Bacsa beletette a fejét (5-1). Rögtön utána jött a hatodik is, Djuricin megelőzte Liptákot, majd a rövidbe bólintott, lesről (6-1). A végeredményt Tamás Márk állította be, aki egy szabadrúgás után lőtt Dibusz kapujába (6-2).

Győzelmének köszönhetően a Ferencváros továbbra is hibátlan a bajnokságban, míg a DVTK elszenvedte első vereségét. A következő körben a Fradi Paksra látogat, míg a miskolciak a Honvédot fogadják.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Ferencváros – Diósgyőr 6-2 (1-0)
Gólszerző: Trinks (33.), Leandro (51.), Djuricin (63., 86.), Dilaver (67.), Gera (84.) ill. Vela (78.), Tamás (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik