Foci

Nem szabadott volna megadni a dánok győztes gólját a Vidi ellen – videó

A Videoton az utolsó talpon maradt focicsapat a nemzetközi kupaporondon, a székesfehérváriak eljutottak az Európa Liga-selejtező 3. fordulójába, ahol a dán Midtjylland az ellenfelük. Ha a papírformát nézzük, az északiak számítottak esélyesebbnek a párharc előtt, a csütörtöki visszavágó után pedig még inkább, ugyanis Felcsúton tudtak 1-0-ra nyerni. A góljukat ugyanakkor nem szabadott volna megadni, Onuachu ugyanis lesről lépett vissza, hogy aztán fejjel indítsa a gólszerző Novákot.

A találkozó összefoglalója:

A vereség így is bosszantó, hát még úgy, hogy nem játszott alárendelt szerepet a Videoton. A székesfehérváriaknak több helyzetük is adódott, főleg a második félidőben, a legnagyobbat Nego hagyta ki, amikor közelről a kapu fölé lőtt.  A Vidi vezetőedzőjének, Henning Bergnek is tetszett, amit látott, bár a kimaradt lehetőségeket ő is megjegyezte:

„Jó mérkőzést játszottunk egy erős csapat ellen. Balszerencsések vagyunk, hogy elveszítettük ezt a találkozót egy góllal. Masszívak és fegyelmezettek voltunk hátul, három, maximum négy helyzetet engedélyeztünk a dánoknak – ezek sem voltak olyan nagy lehetőségek. Előre-játékban is sikerült néhány helyzetet kialakítanunk, de nem eleget. Sok pozitív dolgot láttam a csapattól a pályán, ezekre építhetünk a folytatásban. A visszavágón az említett lehetőségeket hatékonyabban ki kell használnunk, valamint a támadó harmadban jobb döntéseket kell hoznunk, talán ezek lesznek a legfontosabb dolgok, amelyekben fejlődnünk kell.

Egy olyan erősségű csapattal találkoztunk, amilyennel eddig még nem – gyorsabban kellett játszanunk, és a megszokottnál nagyobb nyomás alatt. Jó tapasztalat volt ez számunkra.

A Midtjylland három éve így játszik, mi két hónapja, szóval még csak az elején vagyunk az útnak, de magabiztosan mondhatom, hogy már most látok biztató jeleket a játékunkban, meglesz ennek a munkának az eredménye” – idézi a vidi.hu Berget.

Jess Thorup, a dánok trénere szerint nem játszottak úgy, ahogy tudnának, de érthetően elégedett az idegenben szerzett előnnyel:

„A mérkőzés szinte teljesen úgy alakult, ahogyan azt vártuk. Számítottunk arra, hogy a Vidi jól védekezik majd és veszélyesen váltanak át kontratámadásokra – ezt sikerült jól megoldanunk, talán csak két nagy helyzete volt a hazaiaknak. Mindezek mellett nem gondolom, hogy úgy játszottunk, ahogyan valójában tudunk, de a kevés helyzetünk közül kihasználtunk egyet, az idegenben szerzett gól pedig ebben a helyzetben nagyon sokat ér, úgyhogy elégedett vagyok.”

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik a Midtjylland otthonában. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Eredmény – Európa Liga-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés

Felcsút, Pancho Aréna, 2899 néző, v.: Nevalaine (finn)

Videoton FC-Midtjylland (dán) 0-1 (0-0)

Videoton FC: Kovácsik – Nego, Lang, Vinícius, Stopira – Szolnoki, Pátkai –  Suljic, Géresi (Barczi, 83.), Bódi (Oliveira, 61.) – Lazovic (Feczesin, a szünetben)

Midtjylland: Dahlin – Nissen, K. Hansen, Banggaard, Novák – Hassan, Onuacho, Halsti, Olsson, Sisto (Duelund, 88.) – V. Kadlec (Römer, 71.)

gólszerző: Novák (55.)

sárga lap: Pátkai (47.), Oliveira (88.), illetve Nissen (16.), Onuacho (78.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik