Foci

EL: kikapott hazai pályán a Videoton

A Videoton egyetlen magyar csapatként továbbjutott az Európa Liga második selejtezőköréből. Henning Berg tanítványai összesítésben 3-1-es eredménnyel ejtették ki a szerb Cukaricki együttesét. A harmadik fordulóban egy igazán kemény ellenféllel találta szemben magát a fehérvári csapat, mely csütörtökön Felcsúton fogadta a dán Midtjylland gárdáját.

A 12. percben Asmir Suljic csinált meg egy nagyszerű cselt, majd lőtt, de labdája a kapu jobb oldala mellett zúgott el. Három perccel később Pione Sisto végzett el szabadrúgást 20 méterről, labdája megpattant a sorfalon, így nem lett veszélyes.

A 24. percben Kovácsik Ádám kapusnak kellett résen lennie, végül nem okozott neki gondot Sisto beadása. Négy perccel később Rilwan Hassan próbálkozott messziről, de nem találta el a kaput. Az első félidőben a Videoton ötször próbálkozott kapura lövéssel, de nem dolgoztatták meg Johan Dahlin kapust. A dánok hétből kétszer jól céloztak.

A 49. percben Bódi Ádám lőtt kapura 30 méterről egy szabadrúgást. Dahlin nem tudta fogni a labdát, Stopira azonban nem tudta elrúgni mellette a játékszert. Két perccel később Feczesin Róbert esett el a tizenhatoson belül, de nem ítélt tizenegyest a játékvezető.

Az 55. percben megszerezte a vezetést a Midtjylland. (0-1) Paul Onuachu fejelte le a labdát Filip Nováknak, aki a jobb alsóba lőtt a tizenhatoson belülről. A 67. percben Stopira lőtte be élesen a labdát középre, Loic Nego azonban nem találta el a kaput közelről. A 89. percben Filipe Oliveira lőtt éles szögből, Dahlin kiütötte a labdát.

A Videotonnak nem sikerült az egyenlítés, így hátrányból indul neki a magyar csapat a jövő hét csütörtöki visszavágónak.

Európa Liga selejtező, 3. forduló:

Videoton – Midtjylland 1-0 (0-0)
G: Novák 55.

Felcsút, V: Ville Nevalainen (finn)

Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Lang, Stopira – Pátkai, Szolnoki – Suljic, Géresi, Bódi – Lazovics. Vezetőedző: Henning Berg
Midtjylland: Dahlin – Nissen, Hansen, Banggaard, Novák – Halsti – Hassan, Olsson, Onuachu, Sisto – Kadlec. Vezetőedző: Jess Thorup

Ajánlott videó

Olvasói sztorik