Foci

Súlyos büntetést kapott a DVTK az MLSZ-től

A DVTK a hivatalos honlapján kért elnézést az Újpest elleni mérkőzésen történt esettel kapcsolatban. A klub szurkolói szidalmazták az ellenfelet és a játékvezetőket egy megítélt tizenegyes miatt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága kedden szektorbezárásra és 500 ezer forintra büntette a Diósgyőri VTK-t. A testület indoklása szerint a miskolci klub megsértette a rendezési előírásokat, szurkolói pedig pirotechnikai eszközöket is használtak. A döntés értelmében a DVTK-nak a következő hazai bajnokiján a stadion X, Y és Z szektorait kell lezárnia.

A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy – szerencsére – eddig példátlan volt a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg

-írja keddi közleményében a szövetség. A diósgyőri szurkolók azért szidalmazták Kulcsárt, mert Vad II István játékvezető az ő jelzése után ítélt büntetőt az Újpestnek az első félidőben.

A Magyar Labdarúgó-szövetség a DVTK mellett az Újpestet és a Budapest Honvédot is büntetéssel sújtotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik