Foci

Csoda, hogy Kondás ennyi ideig irányíthatta a Lokit

Amint arról már beszámoltunk, egy nappal a Vasas elleni vereséget követően lemondott posztjáról a DVSC-TEVA vezetőedzője, Kondás Elemér. A szakvezető 2011 áprilisa óta ült a kispadon, így ő irányította leghosszabb ideje csapatát az NB I-ben.

A magyar labdarúgásban nem szokás, hogy egy edző több évig vezethet egy gárdát, így kisebbfajta szenzáció, hogy Kondás közel öt és fél évig trenírozta a Lokit. Az eredmények láttán nem csoda, hogy eddig húzta, hiszen irányításával két bajnoki címet, és két Magyar Kupát nyert a hajdúsági együttes.

Érdemes megnézni, hogy az élvonalbeli bajnokságban egyetlen olyan edző van, aki közel három éve edzi ugyanazt a csapatot. Ő pedig nem más, mint az Újpest trénere, Nebojsa Vignjevic.A szerb tréner 2013 októberében vette át a lila-fehéreket, és rögtön egy MTK elleni győzelemmel nyitott.

Ő követi a rangsorban Thomas Doll valamint Csertői Aurél. A Fradi német mestere 2013 decemberében került ki fővárosi klubhoz, bajnokin először 2014 márciusában ült a kispadon. A Paks vezetőedzője 2014 januárjában érkezett a tolna megyei gárdához, a sorsolás miatt két nappal korábban mutatkozhatott be a kispadon, mint Doll.

Az pedig különösen szembetűnő, hogy a felsorolt három úriemberen kívül két olyan edző van az élvonalban, aki több mint egy év ül ugyanazon a kispadon. Marco Rossi a Honvéd, valamint Mészöly Géza a Haladás trénere.

Két szakember a tavalyi szezon során vette át aktuális csapatát, Teodoru Vaszilisz és Michael Oenning is a tavaszi szezon előtt érkezett az MTK-hoz illetve a Vasashoz.

Az élvonal tizenkét trénere közül három idén nyáron került úgy csapathoz, Urbányi István a Gyirmóthoz, Henning Berg a Videotonhoz, Horváth Ferenc pedig a Diósgyőrhöz. Pintér Attila speciális helyzetben van, a korábbi szövetségi kapitány már a tavaszi idényt is Mezőkövesden töltötte, igaz akkor még az NB II-ben.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik