Foci

Böde a Fradi kieséséről: Csúnya szót nem akarok használni

A ferencvárosi focicsapat szerda este kapott ki büntetőkkel a Partizani Tiranától a BL-selejtező második fordulójában, így augusztus végére el is szállt a magyar bajnok a nemzetközi kupaporondon. A szombati, Honvéd elleni bajnoki félidejében az M4 Sport riportere Böde Dánielt, a Fradi csatárát kérdezte, hogy sikerült-e túltenni magukat a kiesésen, mire a játékos egy nagy sóhaj után, a tőle megszokott őszinteséggel azt mondta:

Csúnya szót nem akartam használni, pedig jobban el tudnám mondani

– mondta Böde, aki egyébként a kispestiek otthonárban rendezett, 1-0-ra megnyert bajnokin győztes gólt szerzett még az első félidőben.

A csatárban eléggé bennemaradt a vereség, péntekről szombatra virradóan is még hajnali háromig fent volt. Egy évet vártak erre a meccsre, „kinyírták magukat”, most pedig újabb egy évet várniuk kell a következő ilyen lehetőségre.

Böde Dániel gólja a Honvéd ellen:

Thomas Doll vezetőedző meccs utáni nyilatkozata is még a szerdai kiesés köré épült. Szerinte a szombati győzelem volt a megfelelő válasz arra a vereségre:

„Számunkra most az volt a legfontosabb, hogy egységesek tudtunk lenni. Mindenki el tudja képzelni, hogy a szerdai napot követően nem csak a játékosok, hanem az egész klub padlóra került. Örültünk, vártuk ezeket a nemzetközi meccseket, mégis, ennyire könnyen hagytuk elveszni ezt a lehetőséget… A szerdai 120 percet követően az volt a legfontosabb, hogy ma egységesek és eredményesek legyünk. Úgy gondolom, ezt ma egész jól végrehajtottuk. A Honvédnál nagyon nehéz dolgunk volt eddig, de ma jól végeztük el a feladatunkat. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen meleg van, és azt is, hogy szerdán 120 percet játszottunk, amit követően padlóra kerültünk, akkor most ez a győzelem volt a legjobb válasz. Előre kell tekintenünk, tegnap óta én is próbálok így gondolkozni” – idézi a fradi.hu a német vezetőedzőt.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik