Foci

A Ferencváros egy helyzetet kidolgozott a Honvéd ellen, belőtte

A Honvédnak általában jól megy a Fradi ellen, most pedig abban is bízhattak, hogy a Fradi lényegében a padlón, vagy annál is lejjebb van momentán lelkileg. Ugyanis kétségbe ejtő volt a Tirana elleni játék és a BL-selejtezős kiesés, amely egyben azt is jelentette, hogy vége az idei európai kalandnak (is), az Európa Liga is elúszott.

A Ferencvárosban nem játszott Lovrencsics Gergő, aki az albánok ellen megsérült, mint ahogy kimaradt Pintér Ádám és Leandro is, utóbbiak távolmaradása már Thomas Doll döntése volt.

Koszta lövése jelentette az első esélyt a gólszerzésre, a hazaiak fiatal játékosa a 11. percben lőtt, Dibusz kiütötte a labdát. Feltűnő volt, hogy a Ferencváros drukkerei nem szurkoltak a meccs elején, később sem vitték túlzásba a biztatást. Nem is voltak sokan, a meccset 2384 néző tekintette meg.

A Honvéd egyenrangú ellenfele volt a Fradinak az első (majd a második) félidőben, más kérdés, hogy ez a rang, ez a szint nem volt a legmagasabb.

Annak ellenére, hogy a Honvéd bátrabb és pontosabb volt, a 42. percben a Ferencváros szerezte meg a vezetést, Böde Dániel ugratták ki középen, a leshatárról kilépett, és a kapuba lőtt (0-1).

A második félidőben folytatódott a meddő Honvéd-fölény, emellett Kubatov Gábort és édesanyját emlegették a lelátóról, nem idéznénk, milyen formában, illetve egy részét igen, amikor azt kiabálták a ferencvárosi drukkerek:

„Meghalt a Fradi, Kubatov meghalt a Fradi.”

A meccsen nem halt meg, megszerezte a bajnok a három pontot. Csak hát ez jelenleg olyan nagy örömöt nem okoz.

Fontos még megemlíteni, hogy a 72. percben Bödét le kellett cserélni sérülés miatt, illetve nem árt kiemelni a 93. percben történt bénázást: Radó és Djuricin indulhatott meg egyedül a Honvéd kapuja felé, Lovric elesett, de sikerült eltotojázni a 100 százalékos helyzetet.

Ő a diósgyőri Bognár Istvánnal párban jelenleg 3 góllal vezeti a góllövőlistát.

(A fotó az MTI archív felvétele.)

Eredmény – labdarúgó NB I., 2. forduló:

Honvéd-Ferencváros 0-1 (0-1)
Bozsik-stadion, 2384 néző, vezette: Kassai Viktor

Honvéd: Horváth – Lovric, Kamber (Prosser, 82.), Bobál – Botka, Hajdú – Gazdag, Hidi (Vernes, 58.), Holender (Vasziljevics, 75.), Koszta – Eppel. Vezetőedző: Marco Rossi

Ferencváros: Dibusz, Dilaver, Hüsing, Nalepa, Ramirez – Gyömbér (Busai, 88.), Gera – Radó, Trinks (Leandro, 72.), Nagy D. – Böde (Djuricin, 72.). Vezetőedző: Thomas Doll

Gólszerző: Böde (42.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik