Foci

Hivatalos: Mervó Bence a Slask Wroclawé

Mervó Bence (Array)
Mervó Bence (Array)
A lengyel bajnokság 13. helyén végző csapat további egy évre kölcsönvette a svájci Sion FC-től az U20-as világbajnokságon feltűnt támadót.

A megállapodás aláírásával egy időben nyilvánosságra hozta a játékos, hogy professzionális sportszervező céget alapított, mivel régóta zavarta a magyarországi játékosmenedzser-cégek túlságosan szűklátókörű működési gyakorlata, amely kizárólag a játékos eladására koncentrál, de a sportfejlődésére csak minimális szinten.

Mervó Bencét többek között olasz, német, angol, cseh és holland csapatok keresték meg ajánlattal, döntő többségben első osztályú csapatok. A lengyelek mellett Mervó Bence azért döntött, mert a Śląsk Wrocław edzője 21 éves korának megfelelő, éves fejlesztési tervet dolgozott ki számára úgy, hogy a csapat állandó játékosaként számít rá. A játékos elmondta:

2015. június 4-én, Új-Zélandon, U20-as válogatott színekben, a nyolcadik percben gólt szereztem Brazilia ellen. Akkor elhatároztam, hogy egyszer a felnőtt válogatott színeiben is gólt szeretnék lőni Braziliának, és egy győztes csapattal lemenni a mérkőzés után a pályáról. Tudom, hogy alázattal kell minden új nap minden edzését fogadnom annak érdekében, hogy ez a célom egyszer teljesülhessen. Ezért is döntöttem úgy, hogy a rendelkezésre álló ajánlatokból a lengyelt fogadom el. Nehéz időszakon vagyok túl. Voltak sérüléseim, amelyek hátráltattak, és voltak olyanok is, akik ki akarták használni a helyzetemet. Szerencsére a családom sokat segített abban, hogy újra a legjobb formában, a legjobb erőben tudjak edzeni. Nagyon várom a Śląsk Wrocław-i első kezdőrúgást, és ha nem is a nyolcadik percben, ahogy a brazilok ellen sikerült, de a lehető leghamarabb szeretném berúgni az első gólomat, hogy utána jónéhány kövesse azt.

Mervó Bence a most bejelentett cégalapítást társadalmi feladatnak is érzi, szeretné hozzásegíteni a magyar focit egy jóval modernebb, fejlettebb mindennapi működéshez, ahol a játékosokra a sportmenedzserek nem eladható áruként tekintenek, hanem olyan sportolónak tekintik őket, akinek hosszú távú tervei vannak a labdarúgópályán kívül is. A céggel kapcsolatos részleteket heteken belül a nyilvánosság is megismerheti. Az új cég első feladata a Mervó Bencének adott jogi-gazdasági-médiaképviseleti segítség volt a napokban zajlott és zajló csapattárgyalásaihoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik