Foci

BL-kudarc: mutatjuk, kitől búcsúzhatnak el a Fradinál

A Fradi-vezetés egyelőre hallgat, jövő hétre ígér választ arra a kérdésre, milyen következtetéseket vontak le, milyen lépések várhatóak a kiesés után?

Szerdán a Ferencváros kilátástalan játék után büntetőkkel maradt alul és esett ki a Bajnokok Ligájából az albán Partizani Tirana ellen. A nem várt, arculcsapásként megélt kudarc lehetséges okait mi is boncolgattuk már csütörtök reggel és nyilván a zöld-fehérek klubvezetése Thomas Dolltól Kubatov Gábor klubelnökig bezárólag szintén ezt teszi.

Orosz Pál: még nincs válasz

Orosz Pál (Array)
Orosz Pál Forrás: fradi.hu

Sokként ért bennünket a szerdai kiesés. Olyan lehetőség kapujában álltunk, amelyre régóta vártunk. Egy gól választott el minket attól, hogy a legrosszabb esetben is az Európa Liga csoportkörébe jutásért playoff-mérkőzést játszhassunk. Ezért külön fáj a kiesés. Az egész magyar labdarúgás megítélése szempontjából fontos lett volna a továbbjutásunk.

A futballban van azonban egy mondás, amely szerint az eseményeket soha ne másnap értékeld. Ehhez tartjuk magunkat mi is. Egyelőre ezért nem szeretnénk ezzel foglalkozni, nem szeretnénk, hogy bármiféle döntésünket, vagy a konzekvenciát az érzelmeink befolyásoljanak. Hagyjuk egy kicsit leülepedni az egészet, és utána nézzük majd át, hogy tulajdonképpen mi is történt, és milyen okokból történhetett és milyen lépéseket szükséges megtennünk.”

Nyilatkozni azonban egyelőre senki sem akart. Hallgatnak és nem kapkodnak. Magyarázat, a konzekvenciák levonása és a várható következmények közvélemény elé tárása helyett a klub honlapja Orosz Pállal, az FTC Zrt vezérigazgatójával egy rövidke mini interjút tett közzé (lásd jobbra a keretest).

Hogy milyen döntéseket fontolgathat jövő hét elejéig a Fradi-vezérkar?

Azt nem gondoljuk, hogy fejét vennék Thomas Dollnak.

A klub viszont nyáron előre tekintett és úgy igazolt, hogy egy esetleges EL-csoportkörbe jutás esetén se legyen gond. Az első csapat kerete eddig is épp elég választékot biztosított Thomas Dollnak. Mivel nyáron csak Lamah és Nagy Ádám igazolt el Bolognába és érkezett Lovrencsics Gergő, Marco Djuricin és Oliver Hüsing is, így tán még nagyobb a bőség.

A remélttel ellentétben azonban a csapatnak immár nem kell december elejéig három fronton – bajnokság, MK és mondjuk EL – helytállnia. A legnagyobb kérdés tehát az, a kudarc okán kiesett bevételek miatt mi lesz a felhizlalt játékoskerettel és az így megnőtt költségvetéssel?

Merthogy csak ennek a három labdarúgónak az éves bérköltsége nagyjából 150-180 millió forintra rúghat.

Mivel augusztus 31-ig tart az átigazolási piac nem csodálkoznánk, ha a vezetés

felesleges bűnbakkeresés helyett inkább racionális, pénzügyi döntést hozna

és egy-két-három piacképes labdarúgótól megválna. Még akkor is, ha Nagy Ádámért 1,5 millió + 300 ezer eurót kaszált a klub.

Erre esélye lehet az Eb-n szerepelt, piacképes játékosoknak. Első sorban Pintér Ádámnak, Böde Dánielnek,  a szintén Eb-s, szlovák válogatott Stanislav Sestáknak, az ecuadori válogatott Cristian Ramireznek, de mi még azon sem csodálkoznánk, ha például Lovrencsics Gergőt azzal a lendülettel, ahogy leigazolta, tovább is értékesíteni a Ferencváros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik