Foci

EL: a Vidi megmentette a magyar csapatok becsületét

A Debrecen fájó kiesése és az MTK borítékolható búcsúja után a Videoton is pályára lépett a labdarúgó Európa Liga második selejtezőkörének visszavágóján. A fehérvári együttes 2-0-ra győzött a felcsúti odavágón,köszönhetően annak is, hogy emberhátrányban is gólt tudott szerezni.

Henning Berg együttese vereséggel hangolt a mérkőzésre, miután az OTP Bank Liga nyitófordulójában hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Diósgyőrtől. A szerb Cukaricki számára még nem kezdődött el a A bajnokság, így ők értelemszerűen nem játszottak a hétvégén.

A szakértők szerint mindig kritikus az első 15 perc, akkor nem szabad gólt kapni. Ezt most nem tudta teljesíteni a magyar együttes, a 13. percben a Vinícius és Lang között kilépő Fofana a rosszul kimozduló Kovácsik mellett a hosszú sarokba gurított (1-0).

A félidő hátralévő részében stabilabb lábakon állt a fehérvári védelem, igazán nagy Cukaricki-helyzet nem is alakult ki Kovácsik kapuja előtt. A Vidi a támadásokat sem adta fel, előbb Barczi lövésénél védett nagy bravúrral Stevanovic, majd Géresi találta el az oldalhálót.

A fordulást követően bekezdett a belgrádi alakulat, Kovácsik nagy bravúrjának köszönhetően nem állt 2-0 az eredményjelzőn. Szinte az ellentámadásból Géresi egalizálhatott volna, de éles szögből fölé lőtt. Talán ha a középen érkező társat választja, más lett volna.

A 64. percben egy újabb gólszerzési lehetőség adódott a fehérváriak előtt, de a szép kényszerítőzés után Barczi lövését hárította a kapus. A 76. percben végre valahára megszületett a hőn áhított egyenlítés. Pátkai zseniális passza után Géresi továbbított a kapuba (1-1).

A 81 .percben a kispadoknál elszabadultak az indulatok, miután Suljic véletlenül rálépett ellenfele lábára. A pályán egy szerb kapufát leszámítva sok minden már nem történt, így a magyar gárda jutott tovább. A Vidi ellenfele a dán Midtjylland lesz a harmadik fordulóban.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, második forduló, visszavágó

Cukaricki (szerb) – Videoton 1-1 (1-0), Összesítésben 3-1 a Videoton javára.
Belgrád, Stadion na Banovom brdu, vezette: Boucaut (belga)

Cukaricki: Stevanovic – Jankovic, Masovic (Mandic 65.), Djuric, Zivkovic – Docic (Radonjic 65.), Tomic – Masovic, Regan (Srnic 87.), Matic – Fofana

Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Vinícius, Lang, Stopira – Pátkai, Simon Á. (Oliveira 79.) – Barczi, Suljic, Bódi – Géresi (Feczesin 79.)

Gólszerző: Fofana (13.) ill. Géresi (76.)

Sárga lap: Regan (71.), Matic (83.), Mandic (87.) ill. Simon (62.), Szolnoki (83.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik