Foci

Csak a Videotonnak van reális esélye, a többieknek bravúr kell

Videoton fc (Array)
Videoton fc (Array)

FK Cukaricki (szerb)-Videoton FC
Kezdés: csütörtök: 20.30
Első mérkőzés: 0-2

A székesfehérváriak egy héttel ezelőtt Felcsúton 2-0-ra legyőzték a szerb FK Cukaricki együttesét, a bajnokságot viszont vereséggel kezdték, házigazdaként 2-1-re kikaptak a Diósgyőrtől.

Sosem jó érzés vereséggel kezdeni egy új szezont, de most az a legfontosabb, hogy a hibáinkat minél gyorsabban kijavítsuk, és a következő meccseken ne kapjunk ilyen buta gólokat

– nyilatkozta a klub honlapján a Videoton csatára, Feczesin Róbert.

Intő jel lehet a fehérváriak számára, hogy az EL-selejtező első körében a szerbek hazai pályán, Belgrádban 3-0-ra legyőzték a kazah Ordabaszi csapatát. A párharc továbbjutójára a dán Midtjylland vagy a liechtensteini Vaduz vár a következő fordulóban. Az első meccset a dánok nyerték három góllal.

FK Tarpeda Zsodzina (fehérorosz)-Debreceni VSC
Kezdés: csütörtök 18.00
Első mérkőzésen: 2-1

Debrecen meglepetésre 2-1-re kikapott odahaza a fehérorosz Tarpeda Zsodzina együttesétől az első találkozón, pedig a meccs elején gyorsan vezetéshez jutott, majd elhibázott egy büntetőt.

Fontos lesz, hogy mindenki a legjobbját nyújtsa. Meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, csak így juthatunk tovább. Minden labdáért harcolnunk kell, lényeges, hogy a támadásoknál és a védekezésnél is együtt mozogjunk. Bízunk benne, hogy legközelebb már a szerencse is mellénk áll

– mondta a DVSC honlapján a bosnyák középpályás, Aleksandar Jovanovic.
A továbbjutó az osztrák Rapid Wiennel játszik az EL-kvalifikáció harmadik fordulójában.

Gabala FK (azeri)-MTK Budapest
Kezdés: csütörtök 19.00
Első mérkőzés: 2-1

Az erőviszonyok alapján az MTK-nak jutott a legnehezebb ellenfél, ami az első találkozón be is bizonyosodott, ugyanis az azerbajdzsáni Qäbälä FK 2-1-re győzött Gyirmóton, így az idegenbeli visszavágó ugyancsak nehéz feladatnak ígérkezik a magyar együttes számára. A továbbjutó következő ellenfele a francia Lille lesz.
A DVSC a Paks otthonában 1-1-es döntetlennel, az MTK pedig a Vasas ellen 1-0-s vereséggel kezdte az OTP Bank Liga új idényét.
A magyar válogatott Priskin Tamás csapata, a szlovák Slovan Bratislava a hazai 0-0-s döntetlen után a lett Jelgava otthonában igyekszik kiharcolni a továbblépést az Európa Ligában. Futács Márkó új együttese, a horvát Hajduk Split a román CSMS Iasit, Bőle Lukács csapatát fogadja, az első meccsen 2-2-es döntetlen született.
A gibraltári Europa FC és a svéd AIK Solna meccsét Farkas Ádám vezeti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik