Foci

Böde: irányítani fogunk és az történik a pályán, amit mi szeretnénk

A Ferencváros a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében az albán Partizani Tiranával mérkőzik. Az 1-1-es idegenbeli döntetlen után szerdán 19,30-tól a Groupama Arénában harcolhatjuk ki a továbbjutást. A továbbjutáshoz elég lenne egy szimpla 0-0 is, de badarság lenne, ha a Ferencváros erre játszana.

Thomas Doll a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón biztosított mindenkit arról, hogy mindenképp gólokat szeretne rúgni a Fradi, mert győzelemre tör.

A legnagyobb hibát akkor követnénk el, ha 0-0-ra játszanánk. ha egy csapat döntetlenre tör, az könnyen visszafelé sülhet el. Egyébként is a támadóstílust képviseljük, különösen hazai pályán. A fiúknak élvezniük kell a meccset, ugyanakkor kellő figyelemmel, taktikusan kell játszani. Tudjuk, hogy vannak gyors játékosaik és stabil védekezésre építve arra várnak majd, hogy hibát kövessünk el, amelyt gyors kontrákkal és góllal büntetnének. Ezt tették az első meccsen is, erre kell nagyon odafigyelnünk. Ha 90 perceb keresztül megőrizzük a koncentrációnkat, nagyon jó esélyünk van a továbbjutásra

– fogalmazott a Ferencváros német edzője.

Egy meccsel immár mindenkinek több van a lábában és a mester a Szombathely elleni győztes találkozón is figyelt arra, hogy maradjon frissesség szerdára. Saját kezünkben van a sorsunk, irányítani kell a mérkőzést, hogy az történjen a pályán, amit mi szeretnénk és ezt meg is fogjuk tenni

– ezt már az a Böde Dániel jegyezte meg, aki szombaton két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Haladás 3-1-es legyőzéséhez.

24.hu
Lovrencsics Gergő középen – a cipőn biztosan nem fog múlni a továbbjutás Forrás: 24.hu

Az új igazolás, Lovrencsics Gergő kedd délután még egy adidas rendezvényen is részt vett, ahol megerősítette, nem megbántva a Lech Poznant, akiknek az elmúlt négy évben rengeteget köszönhetett, de épp azért tekint előrelépésként a Ferencvárosra, mert míg egykori csapatával nem jutott ki egyik európai kupasorozatba sem, addig a Fradival BL-főtábláért küzdhet.

Ahogy fogalmazott:

Győzni akarok, a BL-ben futballozni, elvégre azért igazoltam a Fradiba, hogy egyre erősebb ellenfelek ellen ilyen mérkőzéseket játsszak.

Bajnokok Ligája selejtező, második kör, visszavágó:

FERENCVÁROS–PARTIZANI TIRANA (albán)
Groupama Aréna,
19.30 (Tv: M4 Sport). Vezeti: Tohver (észt)
Az első mérkőzés eredménye: 1–1

A Ferencváros továbbjutása esetén a Red Bull Salzburg együttesével találkozik

Ajánlott videó

Olvasói sztorik