Foci

Eb 2016: Ázsiában 4 ezer embert letartóztattak

Összehangolt razzia során 4100 embert vettek őrizetben Ázsia-szerte, tiltott szerencsejáték-szervezés és abban való részvétel miatt – írja a Sky Sports.

Az Interpol tizenegy országban nyomozott és lépett a tettek mezejére az Európa-bajnokság alatt, merthogy érthetően vonzó volt az egy hónap a fogadások szervezésére.

Volt razzia Görögországban, Olaszországban és Franciaországban is, Ázsiában pedig Malajzia, Szingapúr, Thaiföld, Vietnam és Kína volt a fő csapásvonal a SOGA VI. nevet viselő akcióban, ez volt a hatodik összehangolt támadás az illegális szerencsejáték-ipar felszámolására.

Az Aces névre keresztelt akcióban pedig az internetes fogadások és a call centeres megoldás lebuktatására törekedtek, Kambodzsában, Thaiföldön, Dél-Koreában, Vietnamban és a Fülöp-szigeteken.

A két akció során több mint 10 millió dollárt foglaltak le, de az Interpol becslései szerint közel 500 millió dollár foroghatott az Európa-bajnokság során.

Az illegális szerencsejáték hatalmas üzlet bizonyos köröknek, a szervezett bűnözés melegágya, gyakran összekapcsolódik a pénzmosással, a korrupcióval és az emberkereskedelemmel.

Ezt Jim Anderson, az Interpol egyik igazgatója mondta. A hat SOGA művelet során 12 500 embert vettek őrizetbe, lefoglaltak 40 millió dollár készpénzt, 3400 illegális bűnbarlangot számoltak fel, ahol 4,8 milliárd dollár lehetett az illegális tétek összege.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik