Foci

NB I: döntetlent játszott a két újonc az első fordulóban

Elrajtolt az OTP Bank Liga 2016-17-es szezonja, az első forduló szombati játéknapján rögtön megmérkőzött egymással a két újonc: a Mezőkövesd és a Gyirmót.

A 23. percben a hazai csapat szerzett vezetést. (1-0) Marek Strestik kapott nagyszerű kiugratást Orosz Márktól, kicselezte Sebők Zsolt kapust a tizenhatoson belül, és a bal alsóba lőtt.

A második félidőben aktívabban játszotta vendégek, a 66. percben pedig az egyenlítés is összejött. (1-1) Kiss Máté szögletére Lengyel Dániel érkezett, és kapásból lőtt a kapuba.

A mérkőzés hajrájában megfordította a mérkőzést a Gyirmót. (1-2) Devecseri Szilárd fejelte vissza rosszul a labdát, Vass Patrik lecsapott a lehetőségre és átfejelte Dombó Dávidon a labdát.

Nem sokkal később már egyenlített is a Mezőkövesd. (2-2) Ismét Marek Strestik volt a főszereplő, ezúttal tíz méterről fejelt a bal alsóba.

Több gól már nem esett a meccsen, így egy-egy ponttal gazdagodott a két frissen feljutott csapat.

OTP Bank Liga, 1. forduló, végeredmény:

Mezőkövesd – Gyirmót 2-2 (1-0)
G: Strestik 23., 88., illetve Kiss 66., Vass 86.

Mezőkövesd: Dombó – Vági, Szeles, Devecseri, Fótyik – Egerszegi, Nicorec, Orosz, Bacelic-Grgic – Sós, Strestik
Gyirmót: Sebők – Szekeres, Balogh, Présinger, Lengyel – Vass, Kiss, Madarász, Filkor – Simon, Szegi

Az Újpest hazai pályán fogadta a Budapest Honvéd csapatát. Az időjárási viszontagságok miatt az előzetesen tervezetthez képest 15 perccel később, 18:15-kor kezdődött a mérkőzés. Rosszul indult a találkozó a hazaiak szempontjából, hiszen már a 6. percben hátrányba kerültek. (0-1) Eppel Márton ugratta ki nagyszerűen Hidi Patrikot, aki öt méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Az első félidő hajrájában Eppel Márton duplázta meg a vendégek előnyét. (0-2) Gazdag Dániel adta be jobb oldalról a labdát, Eppel jó ütemben ugrott fel, majd egy ívelt fejessel járt túl Banai Dávid eszén.

A második félidőben nagy erőket mozgósított a szépítésért az Újpest, de betalálniuk nem sikerült. A 80. percben Nemanja Andrics lőtt a tizenhatoson belülről, de a labda elzúgott a kapu jobb oldala mellett.

OTP Bank Liga, 1. forduló, végeredmény:

Újpest – Budapest Honvéd 0-2 (0-2)
G: Hidi 4., Eppel 44.

Újpest: Banai – Nagy, Pavkovics, Kecskés, Mohl – Cseke, Windecker, Andric, Bardhi, Balázs – Angelov
Bp. Honvéd: Horváth – Botka, Bobál, Lovric, Hajdú – Gazdag, Kamber, Hidi – Koszta, Eppel, Holender

Ajánlott videó

Olvasói sztorik