Foci

Európa Liga: vajon hány magyar csapat éli meg a 3. fordulót?

Európa Liga (európa liga, )
Európa Liga (európa liga, )

A Debrecen, az MTK és a Videoton is hazai pályán kezdi a második selejtezőkört csütörtökön a labdarúgó Európa Ligában.

Azaz dehogy, csak a DVSC, merthogy a mások két EL-ben érdekelt alakulat pályafelújítás miatt vendégségbe kényszerült. A Vidi Felcsúton, az MTK pedig 20.30-kor a Budapesthez “rendkívül közeli” Gyirmóton fogadja ellenfelét. Itt biztos sok kék-fehér néző lesz… 

MTK – GABAL BFK, Gyirmót 20.30

Amúgy a Hungária körúti csapatnak erős ellenfél jutott. Az azeri Gabala a 253., míg az MTK Budapest pedig a 363. helyen áll az UEFA ranglistáján, Kanta József csapatkapitány szerint ugyanakkor kellő önbizalommal és megfelelő taktikával győzhetnek. Teodoru Vaszilisz, az MTK Budapest labdarúgócsapatának vezetőedzője a szerdai sajtótájékoztatón ugyanakkor hozzátette: ha a mérkőzés úgy alakul, adott esetben már egy döntetlen sem számítana feltétlenül rossz eredménynek.

Nem véletlen az óvatosság. Az azerbajdzsáni élvonalban legutóbb bronzérmes FK Gabala az előző idényben – többek között a görög Panathinaikosz legyőzésével – bejutott az EL csoportkörébe, igaz, ott nyeretlenül búcsúzott. Jelenlegi keretében a hazai játékosokon kívül ukrán, francia, grúz, horvát, brazil, szerb, libériai, észt, kazah és lengyel futballista is szerepel.

Videoton – Cukaricki, Felcsút 20.30

A szintén idegenben otthon játszó Videoton vezetőedzője, Henning Berg szerint nem kérdés, hogy a szerb Cukaricki más szint, mint a moldovai Zaria Balti volt, ezért két kiegyenlített mérkőzést vár az Európa Liga második selejtezőkörében.

A norvég szakember a csütörtökön 20.30-kor kezdődő találkozót megelőző szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szerb bronzérmes elleni továbbjutáshoz jó teljesítmény és az előző körben mutatottnál jobb támadójáték szükséges.

A szerb együttes az Európa Liga első selejtezőkörében a kazah Ordabaszival találkozott: hazai pályán 3-0-ra nyert, míg idegenben 3-3-as döntetlent játszott.

DVSC – FK Tarpeda Zsodzina, Debrecen, 18,30

A papírforma szerint a legkönnyebb dolguk is a debrecenieknek lesz, ugyanis ellenfelük, a fehérorosz FK Tarpeda Zsodzina mindössze a nyolcadik helyen áll a jelenleg is zajló fehérorosz bajnokságban, és a nemzetközi porondon sem számít tapasztaltnak, ez a harmadik részvétele az EL selejtezőjében. Ugyanakkor a Debrecen már két ízben megégette magát fehérorosz együttes ellen.

A DVSC honlapja idézi a Tarpeda Zsodzina vezetőedzőjét, Igor Kriusenkót, aki elmondta, hogy igen nehéz ellenfélnek tartják a Debrecent, amelyet ismernek, mivel a közelmúltban kétszer is találkozott a fehérorosz BATE Boriszovval. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik