Foci

Európa Liga: hazai pályán kapott ki fehérorosz ellenfelétől a Loki

A három magyar klubcsapat közül elsőként a DVSC-TEVA kezdte meg a labdarúgó Európa Liga második selejtezőkörét. Kondás Elemér együttese hazai pályán fogadta a fehérorosz Torpedo Zhodino csapatát. A Loki a San Marinó-i La Fiorita ellen jutott tovább, míg a vendégek kupagyőztesként csak ebben a körben csatlakoztak a sorozathoz.

A fehérorosz bajnokságban 15 forduló után csak nyolcadik Torpedo ellen remekül kezdett a Debrecen, a második percben egy felívelt labdát Szakály visszafejelte Tisza elé, ő pedig állítgatás lőtt, a labda pedig egy védőn megpattanva került a kapuba (1-0).

A gól után maradt támadásban a magyar gárda, de Szakály fejesét védeni tudta a kapus, Castillion pedig kihagyta a kihagyhatatlant a 22. percben. Egy jobb oldalról érkező lapos beadás után a holland csatár négy méterről nem találta el a kaput. A lövést mindenki bent látta, az eredményjelzőn a gólt jelzi felirat díszelgett és a találat jelző zene is beindult a Nagyerdei Stadionban.

Az ordító helyzet elpuskázása pedig megbosszulta magát. Brkovic középre fejelte ki a labdát, Zagynailov pedig a jobb sarokba bombázott (1-1).

Az első félidő hátralévő részében több ígéretes helyzetet is kialakított a Loki, de a befejezések mindig pontatlanok voltak.

A fordulást követően hiába birtokolta többet a labdát a Debrecen, nem tudta feltörni a jól záró fehérorosz védelmet. Ráadásul a Torpedo kontráiban egyre több veszély volt, főleg, hogy nem állt biztos lábakon a magyar védelem.

A hajrában pedig jött a hidegzuhany… A 88. percben Klopotskiy jó 30 méterről bődületesen nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe szabadrúgásból (1-2). A hosszabbítás könnyen lehetett volna 1-3 is, de Radosevic kétszer is nagyot védett.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Fehéroroszországban.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, második forduló, első mérkőzés

DVSC-TEVA – Torpedo Zhodino (fehérorosz) 1-2 (1-1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, vezette: Trattou (ciprusi)

Debrecen: Radosevic – Jovanovic, Brkovic, Mészáros N., Korhut – K. Mészáros (Djelmic 63.), Varga J., Holman (Ferenczi 82.), Szakály P. – Tisza, Castillion (Takács 57.)

Zhodino: Fomichev – Shcherbo (Chelyadko 85.), Klopotskiy, Chelyadinski, Pankovets – Afanasiev, Khachaturyan (Pavlyukovets 80.) , Shapoval, Demidovich – Lutsevich, Zagynailov (Trapashko 69.)

Gólszerző: Tisza (2.) ill. Zagynailov (23.), Klopotskiy (88.)

Sárga lap: Brkovic (50.), K. Mészáros (52.), Varga (88.) ill. Pankovets (25.), Shapoval (31.), Shcherbo (68.), Pavlyukovets (90+1.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik